Skip to main content
  • Nieuws
  • 600.000 euro voor innoverende Vlaams-Brabantse bedrijven

600.000 euro voor innoverende Vlaams-Brabantse bedrijven

  • 23/09/2021

Leuven, 23 september 2021 | De provincie en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant gaan op zoek naar regionale bedrijven die willen innoveren. Daarvoor heeft de provincie liefst 600.000 euro veil. Bedrijven kunnen tot 50% van de kosten van hun innovatieproject terugverdienen, met een maximum van 150.000 euro. De projecten zetten in op een vermarktbaar product of dienst en spelen zich af in één van de Smart Hubs van de provincie: food, health, logistics, creativity of cleantech.

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek en die positie willen de provincie en Voka Vlaams-Brabant versterken. Daarom gaan ze op zoek naar consortia waarin bedrijven samen met kennisinstellingen, overheden of maatschappelijke actoren een innovatief product of dienst ontwikkelen. De voorstellen moeten toekomstgericht en economisch valoriseerbaar zijn. 
 
De provinciale innovatiesubsidie is uniek in Vlaanderen en een mooie aanvulling op de Vlaamse steun. Maar liefst 600.000 euro heeft de regio veil. Peter Van Biesbroeck, Directeur van Voka Vlaams-Brabant, juicht deze stimulans toe en roept bedrijven in de regio op om deze buitenkans volop te grijpen: “Innoveren is kiezen voor de toekomst van je eigen organisatie maar ook voor de groei van onze economie. We mogen niet blijven stilstaan, en deze subsidie is een stimulans om in samenwerking met andere partijen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden.”

Bedrijven die een idee hebben maar nog zoeken naar een geschikte partner, kunnen rekenen op de coaching van de provincie om tot de juiste contacten te komen en zo een dossier in te dienen. De deadline is 15 oktober. Meer info vind je hier.

innovatiesubsidie

Contactpersoon

Sophie Thiebaut

Directeur Marketing en Communicatie

Proximus