Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 50-jarige BUILDING SHUTTERS wil slagkracht vergroten met familienaam SUYS

50-jarige BUILDING SHUTTERS wil slagkracht vergroten met familienaam SUYS

  • 04/09/2023

Het Belgische familiebedrijf BUILDING SHUTTERS, met hoofdzetel in Nokere, viert zijn 50e verjaardag. Er staan tal van events op de planning voor klanten, leveranciers en werknemers. Op 1 oktober is er een opendeur in fors formaat tijdens de Voka Open Bedrijvendag. “Het is een unieke mijlpaal,” vertelt CEO Thibaut Suys. “Het is evenzeer de perfecte gelegenheid om onze familiale naamswijziging aan te kondigen.” 

foto
Oprichter Jean-Pierre Suys en zijn zoon en huidig CEO Thibaut.

Deze speler op de markt van rolluiken en zonwering is al sinds 1973 een familiebedrijf. “We zijn trots om een gouden jubileum te kunnen vieren met de tweede generatie van de familie Suys aan het roer”, vertelt marketingverantwoordelijke Femke Desmet

SUYS is een bondige, krachtige en familiaire naam. Wat helemaal overeenstemt met onze persoonlijke en no-nonsense aanpak. Deze naamswijziging is onderdeel van een merktransitie waarbij we onze naamsbekendheid en onze slagkracht als familiebedrijf willen verhogen. It’s all about passion, is de slagzin die het allemaal omvat. Het weerspiegelt onze jarenlange expertise, onze Belgische producten en onze toegewijde medewerkers.” 

De gekende blauw/grijs-combinatie wordt vervangen door een huisstijl in strak zwart en opvallend rood. “Een heel bewuste keuze. Net zoals bij de naam gaan we bij het design voor overtuigende en energieke kleuren”, aldus Femke. 

Made in Belgium

Een halve eeuw geleden richtte Jean-Pierre Suys Building Plastics op in Waregem. Er werd gestart met kunststof plaatwerk en profielen, en afgewerkte PVC rolluiken. Door de jaren is het productgamma meegegroeid met de markt en werd het aandeel van aluminium profielen groter. Het aanbod werd uitgebreid met rolpoorten, screens en gevelbekleding. Kwalitatieve producten, steeds met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen. “Plastics was al lang niet meer representatief voor de duurzame producten die we aanbieden,” vertelt Thibaut Suys. “Jaren geleden werd het bedrijf daarom BUILDING SHUTTERS. We zijn specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen voor shutters. En we maken ook de afgewerkte rolluiken, screens en rolpoorten van A tot Z in eigen beheer, én in België. Iets waar we al 50 jaar terecht trots op zijn.” 

Het vinden van nieuwe medewerkers is nu onze grootste uitdaging”

Lieven Barbier, HR-manager SUYS

Duurzame pionier

Wat begon in een klein fabriekspand in het centrum van Waregem, groeit nu verder in een productiehal van 41.000 m² in Nokere. De groei ging gestaag, Op vandaag werken we in België met 150 werknemers, met de buitenlandse vestigingen erbij is dat boven de 300. 

BUILDING SHUTTERS zat tussenin nog op 2 andere locaties vooraleer zich in 2006 in Nokere te vestigen. “We hebben hier nog wat uitbreidingsmogelijkheden en ook op de lange termijn zijn er enkele opties die we achter de hand hebben”, vertelt Thibaut Suys. “We zien nog veel groeipotentieel, investeren volop in de toekomst en streven ernaar dit op een duurzame manier te doen.” 

(lees verder onder de foto)

foto

Bij BUILDING zijn ze op dat vlak altijd een voortrekker geweest, het dak van hun bedrijfspand ligt bijvoorbeeld al sinds 2009 bezaaid met 4.500 zonnepanelen. Op mooie dagen zijn we zo zelfvoorzienend in onze energie. “We maken niet alleen duurzame producten die bijdragen aan een lager energieverbruik, we investeren zelf continu in de realisatie van zelfvoorzienende faciliteiten en een milieuvriendelijk en low-energie productieproces. Het is onze overtuiging dat ‘duurzaam doen’ geen nieuwe trend is, maar wel een fundament binnen ondernemen.” 

Gouden jubileum, gouden buren

Tijdens Voka Open Bedrijvendag op 1 oktober wil SUYS vooral de nabije omgeving laten kennis maken met het bedrijf. Femke Desmet. “We zijn altijd heel erg gericht geweest op onze professionele klanten. Tot op vandaag hebben we niet veel gefocust op communicatie naar de particulier. We willen daar verandering in brengen. Daarnaast wil het familiebedrijf zich ook als werkgever in de kijker zetten. “Het vinden van nieuwe medewerkers is nu onze grootste uitdaging,” besluit Lieven Barbier, HR-manager bij SUYS en lid van het Voka HR-Forum (het lerend netwerk voor HR-managers in de Vlaamse Ardennen).

logo
Het nieuwe logo met verwijzing naar het 50-jarig bestaan van het bedrijf. 

 

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt & Onderwijs