Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 4 vragen over de DACH markt voor tech scale-up Factry

4 vragen over de DACH markt voor tech scale-up Factry

  • 17/10/2022

Factry is een Gentse scale-up opgericht door IT-experts met 20 jaar ervaring in de wereldwijde productie- en procesindustrie. Factry capteert de (sensor) data die vrij rondzweeft in het industriële proces en maakt deze data beschikbaar aan de gehele organisatie om de efficiëntie, betrouwbaarheid en effectiviteit van het proces te ondersteunen en te verbeteren. De volgende stap voor Factry? De DACH markt ontdekken en hiervoor is München de perfect uitvalbasis. Wij stellen Factry 4 vragen over deze nieuwe uitdaging.

De volgende stap voor Factry? De DACH markt ontdekken. Hiervoor is München de perfect uitvalbasis! Wij stellen co-founder Yves Bourgeois van Factry 4 vragen over deze nieuwe uitdaging.

Waarom kijk je naar de DACH markt?

Zoekend naar de volgende afzetmarkt, staat Duitsland hoog op de lijst. Met een land dat draait om manufacturing, en de Duitse 'gründlichkeit' in gedachte, passen de mogelijkheden van onze oplossingen perfect in de Duitse markt.

Wat neem je mee uit het bezoek aan München?

Het contrast tussen de verschillende bedrijven die we bezochten en hun aanpak was duidelijk. Sommigen gingen vooral op in sales, anderen zetten een volledig developersteam op. Vooral dit laatste was voor mij het speerpunt bij het bezoek met Sofico. Hun aanpak om het product te implementeren en hoe ze expansie maakten naar onder andere München, sluit dicht aan bij de aanpak die we zelf voor ogen hebben.

Hoe ga je de opgedane kennis tijdens Tech@venture inzetten in je bedrijf?

De opgedane kennis en inspiratie waar we nu al intuïtief mee aan de slag gaan zal ook deel uitmaken van de volgende board meetings om alles verder tot acties om te zetten. Op die manier kunnen we het groeiscenario van ons bedrijf kracht bijzetten en de toekomst van Factry verder verfijnen.

Wat is jouw tip voor andere start- en scale-ups die de stap richting de DACH markt willen zetten?  

Duitsland lijkt duurder en gecompliceerder - vaak veroorzaakt door het verzamelen van stempels aan het postkantoor - om te betreden dan gedacht. Wees bedachtzaam en maak gebruik van je netwerk!
 

Om onze internationaliseringsplannen efficiënt aan te pakken, hebben we nood aan ervaringsuitwisseling met ondernemers die hier al ervaring in hebben. Het traject van Tech@venture München begeleidt ons hier perfect bij!

VLAIO Voka Logo

Contactpersonen

Sophia De Bruyne

Manager Jong Ondernemen - Ledenrelaties

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt

Munchen tech@venture hotspot tech scale-up

 

tech@venture Home