Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 36 West-Vlaamse bedrijven ontvangen certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen

36 West-Vlaamse bedrijven ontvangen certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen

  • 24/06/2019

Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 36 West-Vlaamse bedrijven het jaarcertificaat 2019 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. “Een bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar”, aldus Bert Mons, algemeen directeur Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Daarnaast bevestigen 4 nieuwe bedrijven hun engagement om deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen biedt ondernemingen, ongeacht sector of grootte, de mogelijkheid om duurzaam ondernemen ook praktisch te implementeren binnen de eigen organisatie. Via een actieplan op maat neemt ieder bedrijf concrete initiatieven om op een meer verantwoorde manier te ondernemen.

Stapje dichter bij het internationaal certificaat van de Verenigde Naties

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Wanneer de eindbalans na drie jaar positief is, krijgen de ondernemingen het internationaal erkende Unitar-certificaat gelinkt aan de Verenigde Naties. “Ook ondernemers moeten positief actief bijdragen aan de mondiale ontwikkelingsdoelstellingen. Als werkgeversorganisatie is het onze plicht om hier sensibiliserend én actief mee aan de slag te gaan. Daarom zetten we onze schouders mee onder dit project”, vult Bert Mons aan.

36 West-Vlaamse bedrijven hebben dit werkjaar het traject met glans doorlopen

“Het is voor ons heel belangrijk om in te zetten op duurzaamheid. Niet alleen voor onze omgeving, maar ook voor onze mensen want onze mensen zijn onze grootste troef. Momenteel lanceren we een campagne rond veiligheid op de werkvloer, want ook dat is duurzaam ondernemen”, aldus Jeroen Adam, Health Safety Environment Manager Mowi. “Waarom wij deelnemen? Vroeger deden wij al heel wat kleine dingen, weliswaar op een weinig gestructureerde manier. Het charter is de ideale gelegenheid om structurele verbeteringen door te voeren. Onze focus ligt momenteel op het verduurzamen van ons mobiliteitsbeleid”, getuigt Pieter De Pauw, PMO bij Ingenium. Bovendien bevestigen ook 4 nieuwe deelnemers hun deelname voor volgend werkjaar. “We zijn trots om al deze bedrijven nu én in de toekomst te begeleiden om het prestigieuze Unitar certificaat te behalen”, besluit Bert Mons.

De 36 West-Vlaamse bedrijven die in Ter Eeste in Roeselare het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst namen:

Abriso KAMO
Ardo Kringloopcentrum Leefbaar Wonen
Barias Frozen Food Co-packing Expert Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen
Betafence Belgium Mariasteen
Biostoom Milcobel - Ysco
Bouwbedrijf Furnibo Milcobel cvba - Kallo
Cargill GEOS Milcobel cvba - Moorslede
Daikin Europe Milcobel Drinks
Degels Metal  Mowi Belgium
Delaware Pepsico Veurne / Veurne Snack Foods
Dupontcheese Prosafco
Elicio REO Veiling
Fermette 't Veer
Nv Frans Hanssens - Hanssens Catering TE Connectivity Belgium
Inagro TUI Belgium
Ingenium TVH - Thermotte & Vanhalst
IWVA Vandecasteele Houtimport
KeyPharm WAAK

 

De 4 nieuwe West-Vlaamse deelnemers zijn Wasserij Cailliau, Hydro Extrusion & Hydro Precision Tubing Lichtervelde, Carpentier Hardwood Solutions en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Wilt u ook werken aan duurzaam ondernemerschap? Meer informatie via https://voka.be/vcdo.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag