Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 33 West-Vlaamse Laureaten ontvangen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

33 West-Vlaamse Laureaten ontvangen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

  • 06/10/2021

Dinsdagavond reikten Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en de POM West-Vlaanderen het VCDO-jaarcertificaat 2021 uit aan 33 West-Vlaamse laureaten.  Hiermee belonen de initiatiefnemers de blijvende duurzaamheidsinspanningen van bedrijven en organisaties. “Eerder dit jaar vond al een digitale uitreiking plaats, maar we vonden het belangrijk om al die fantastische verwezenlijkingen nog eens extra in de verf te zetten tijdens een fysiek event”, vertelt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen. 

“Bedrijven zoeken een kapstok om hun duurzaamheidsbeleid aan op te hangen”, stelt Bert Mons. “En dat is precies wat wij met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) beogen. In het begeleidingstraject van het VCDO definieert men duurzame acties die gebaseerd zijn op de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.  Dit charter is een unieke tool om duurzaamheid te integreren doorheen de volledige onderneming.  Het universele karakter van de SDG’s helpt ondernemingen en organisaties bovendien om toekomstgericht te denken en verwezenlijkt groei op een innovatieve en verantwoorde manier. 

Duurzaam ondernemen wordt de stelregel binnen de bedrijfswereld, en dat weet ook Voka West-Vlaanderen. Daarom zet ze voluit in op het VCDO. “De uitdagingen - de energietransitie, de krapte op de arbeidsmarkt, de uitbreiding van de rapportageverplichtingen onder de CSRD (corporate sustainability report directive) enz. – zijn legio en bestrijken elk van de 17 SDG’s die bedrijven moeten integreren om het VCDO-certificaat te behalen. Daarmee is de relevantie van dit certificaat, alleen maar prominenter geworden”, benadrukt Bert Mons. “We zijn dan ook blij dat voor de volgende VCDO-cyclus heel wat nieuwe bedrijven zich hebben aangemeld waaronder Futurn (Kortrijk), Bellewaerde (Ieper), The SDG Group (Zwevegem), Locinox nv ( Waregem), Consultes bv (Zwevegem) Haelvoet nv (Ingelmunster), J.Cortès Cigars NV (Zwevegem) en Mowi Oostende (Oostende).”

De volledige fotoreeks van de avond kunt u hier bekijken.

 

vcdo


 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag