Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

30 jaar LC Packaging Belgium

  • 01/06/2021

De Belgische poot van verpakkingsspecialist LC Packaging blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Hiermee is het één van de oudste dochters van de Nederlandse multinational die wereldwijd actief is als producent én distributeur van zowel agrarische als industriële verpakkingen. “We zijn gespecialiseerd in kartonnen opzetdozen en schaaltjes, shelf ready verpakkingen (ook in offset), FIBC’s (big bags) en jute- en geweven zakken”, zegt Managing Director België Kurt Du Bois.

Het moederbedrijf is opgericht in 1923 door de Amsterdammer Wilhelmus Lammers en dus al bijna een eeuweling. Intussen staat de vierde generatie Lammers aan het hoofd van het bedrijf dat is uitgegroeid tot een multinational met meer dan 1.700 medewerkers verspreid over zestien landen in Afrika, Azië en Europa. “De Belgische vestiging is een belangrijk onderdeel van het geheel”, vertelt Du Bois. “Ons hoofdkantoor bevindt zich in Sint-Katelijne-Waver. In ons opzetstation te Sint-Truiden focus[1]sen we op alle hard- en zachtfruit verpakkingen. In totaal stellen we in België een veertigtal medewerkers te werk en op basis van de pieken en de dalen in onze business vullen we ons vaste team aan met vele machine-operatoren op uitzendbasis.”

FIBC’S (BIG BAGS)

Met FIBCs (big bags) neemt LC Packaging België vandaag een stabiele marktleiderspositie in Europa in, met name in de voedingsindustrie, chemie, petrochemie, recycling, bouw en mining. “Dankzij onze eigen productielocaties in Bangladesh en Zuid-Afrika en een uitgebreid wereldwijd netwerk van betrouwbare productiepartners en opslagfaciliteiten, kunnen we voor elke sector op maat gemaakte big bags leveren”, legt Sales Director FIBC Koen Slaets uit. “Samen met onze partners blijven we nieuwe manieren ontwikkelen om verpakkingsafval te upcyclen, de totale kostenstructuur van onze klanten te verbeteren en hun operationele efficiëntie te verhogen met onze verpakkingsoplossingen. Met een omzet van meer dan 12,5 miljoen euro in 2020 en de toenemende interesse van grote internationale spelers, de zogenoemde ‘key accounts’, zien we kansen om de komen[1]de jaren flink door te groeien en onze marktleiderspositie te versterken .”

EIGEN OPZETSTATIONS ÉN OPZETMACHINE ON-SITE BIJ DE KLANT

LC Packaging België onderscheidt zich ook in de markt door met haar kartonnen opzetdozen en schalen een compleet concept aan de klanten aan te bieden. “We produceren het golfkarton, bedrukken en stansen het, en vervolgens worden de plano’s (zowel dozen als schalen) in onze opzetstations opgezet en uitgeleverd” , vertelt Du Bois. “Bij vele klanten in de AGF- en voedingswereld plaatsen wij onze opzetmachines (inclusief lijm, onderhoud en ondersteuning) ook on-site waardoor zij hun AGF opzetdoos of shelf ready verpakking zelf kunnen opzetten.”

ECOVADIS PLATINA

LC Packaging kiest voor flexibele verpakkingsoplossingen, op maat gemaakt voor elke sector en voor elke toepassing. “De belangrijkste ‘waarden’ binnen het bedrijf zijn toegewijd, betrouwbaar en loyaal”, besluit Du Bois. “Het bedrijf schenkt ook heel veel aandacht aan duurzaamheid. We streven ernaar om onze impact op het milieu en de verspilling van waardevolle verpakkingsmaterialen te minimaliseren en ontwikkelen voortdurend manieren om de gemeenschappen waarin we (in)direct actief zijn te verrijken. Zo kregen we van EcoVadis een platina MVO-beoordeling. Hiermee behoren we tot de 1% organisaties die wereldwijd die een dergelijk certificaat ontvingen.

Contactpersoon

Kristel Goffin

Communicatiemanager

Artikel uit publicatie