Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 3 ondernemerstips van dromers, doeners en durvers wereldwijd

3 ondernemerstips van dromers, doeners en durvers wereldwijd

  • 10/03/2022

Conny Vandendriessche lanceerde op vrouwendag het boek 'Dream, dare, do', boordenvol tips en inspiratie voor ondernemende vrouwen (en mannen). Wij selecteerden er drie.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kwam het nieuwe boek van Conny Vandendriessche uit. Daarin praat de pleitbezorger van vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap met dertien dromers, durvers en doeners wereldwijd: hoe zien zij hun toekomst na de pandemie? 

"De eerste lockdown zette me aan om op wereldreis te gaan. Het werd een virtuele reis. Langs dertien verhalen over dromen, durven en doen. Met vrouwelijke ondernemers en leiders die ik niet kende. Ze wonen en werken in vier van de vijf continenten. We verschillen in leeftijd, herkomst en wat we doen", stelt Conny Vandendriessche.

"Desondanks hebben we verrassend veel gemeen. We herkennen elkaars dromen. We delen het lef om te durven en te doen. Ondanks de drempels - groot of klein - die onze omgeving of wijzelf ons oplegden. Dromers tot actie brengen, durvers laten doen en doeners laten dromen. Het is de missie van dit boek, mijn missie."

Het boek werd voorgesteld met onder meer een panelgesprek met Hans Maertens (Voka vzw), Véronique Bockstal (Outgrow), Julie Lietaer (European Spinning Group) en Hassan Al Hilou (Capital vzw).

Wij selecteerden uit het boek alvast deze 3 gouden tips:


TIP 1: "Volg je eigen droom, niet die van iemand anders"


Mathilde Jakobsen is oprichter van fresh.land, een marktplaats voor duurzaam geteelde groenten en fruit.

Haar advies voor onderneemsters is eenvoudig: “Probeer. Wat heb je te verliezen?”, zegt ze. “Het is zo belangrijk dat je naar je buikgevoel luistert en vooral niet naar je omgeving. Anders volg je niet je eigen droom, maar die van iemand anders.”


TIP 2: “Wacht niet tot je er klaar voor bent: ga ervoor”

Ayumi Moore Aoki wil met Women In Tech voor 2030 vijf miljoen meisjes en vrouwen digitaal vaardiger maken.

Haar reactie op de opmerking dat vrouwen die ondernemen vaak een duw in de rug nodig hebben, terwijl ze zoveel talenten en vaardigheden hebben? “Mijn boodschap is: just go, take action. Niet wachten tot morgen, tot wanneer je klaar bent. Niet denken aan alles wat fout of goed kan lopen. It’s never the way you imagined. (…)"

"Het is misschien niet die die je in gedachten had, maar er zijn vele wegen om te komen waar je wil. Alleen moet je je passie en purpose zien te vinden. De reden waarom je ’s ochtends uit bed komt.”

TIP 3: “Buiten je comfortzone, daar gebeuren de echt goede dingen”

In 2017 neemt Rika het CEO-schap van House of HR over.

Ook Rika heeft een oproep aan andere vrouwen: “Kom uit die comfortzone. That’s where the good stuff happens. Je comfortzone verlaten is inherent aan ondernemerschap. Het durven springen, dingen anders durven te doen en dingen in twijfel durven te trekken."