Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 3. Investeringen in de haven van Zeebrugge

3. Investeringen in de haven van Zeebrugge

  • 28/01/2023

Apzi - Voka West-Vlaanderen vraagt garanties aan Port of Antwerp-Bruges wat betreft investeringen in de infrastructuur in de haven van Zeebrugge. Hoewel de havengelden in Zeebrugge recent sterk verhoogd werden, ziet Apzi-Voka nog geen gelijke verhoging van de investeringsbudgetten in lokale infrastructuur of dienstverlening.

“Sinds begin 2023 voerde Port of Antwerp-Bruges een forse stijging van 10% op de tarieven door. In een naburige haven zoals Rotterdam beperkt de tariefverhoging zich tot een fractie van de inflatie (2,3%) en wordt een korting van 6% toegestaan. In Hamburg en Bremen bedraagt de verhoging ongeveer 5%. Er werd geen rekening gehouden met de moeilijke geopolitieke en economische omstandigheden, wat in het verleden wel het geval was (bv. tijdens de financiële crisis in 2008-2009)”, betreurt Marc Adriansens, voorzitter Apzi - Voka West-Vlaanderen.

Voor Apzi-Voka is het primordiaal dat er ook in de komende jaren belangrijke budgetten voor het platform Zeebrugge voorzien worden. In het financieel plan van Port of Antwerp-Bruges wordt voor 2023 een investeringsbedrag ten belope van 304,91 miljoen euro voorzien. Daarvan is 43,41 miljoen euro voorzien voor projecten in Zeebrugge, met de intentie om volgend jaar het investeringsbedrag in het platform Zeebrugge op te schroeven.

Marc Adriansens: “We vragen het havenbestuur om meer middelen te investeren in het platform Zeebrugge. De bedrijven in de haven van Zeebrugge hebben uitzonderlijk gepresteerd de voorbije jaren en dragen sterk bij aan het succes van Port of Antwerp-Bruges.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag