Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 2.950 fietsritten voor het goede doel met actie 'Bike for Life'

2.950 fietsritten voor het goede doel met actie 'Bike for Life'

  • 03/12/2020

De eerste editie van Bike for Life is op zijn einde gelopen. Het initiatief Bike for Life, dat Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant als partner mee ondersteunde, vond plaats van 2 tot en met 30 november en had als doel mensen te stimuleren om zich een maand lang met de fiets naar het werk te verplaatsen om zo het goede doel te steunen. ‘Bike for Life’ is een campagne van ‘Bike to Work’, het motivatieprogramma van de Fietsersbond vzw dat fietsen naar het werk aanmoedigt.

De opbrengst van deze eerste editie ging naar Ouders van Verongelukte Kinderen – Save vzw. OVK - SAVE vzw is een non-profit organisatie die steden en gemeenten aanzet om te investeren in verkeersveiligheid, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren deelnemen aan het verkeer. Dit engagement maken ze hard met ‘SAVE-charters’.

Hoewel de start van Bike for Life samenviel met de tweede coronalockdown, namen 352 individuele personen en 11 bedrijven deel aan het initiatief. Hun inspanningen vertaalden zich in 2.958 gesponsorde ritten, samen goed voor maar liefst 27.436 fietskilometers en een verzameld bedrag van 5.698 euro (bedrag is nog niet definitief). Met die som kan OVK - SAVE vzw een campagne uitrollen waarin ouders van verkeersslachtoffers aan het woord komen om te pleiten voor meer verkeersveiligheid.
 

Bike for Life campagnebeeld

Proximus