Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "2.330 zonnepanelen besparen 432 ton CO2"

"2.330 zonnepanelen besparen 432 ton CO2"

  • 20/09/2023

foto

Nelissen Steenfabrieken is een fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen in Kesselt (Lanaken). Het familiebedrijf heeft zich ontpopt tot een belangrijke speler op de internationale markt en produceert jaarlijks meer dan 185 miljoen stenen.

Bij Nelissen doen ze er alles aan om hun steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst! Wist je dat ze 2.330 zonnepanelen op hun daken hebben liggen? Hiermee besparen ze 432 ton CO2. Ze zijn dus heel tevreden met zonnig weer, maar ook tegen een drupje regen zeggen ze geen nee! Al het hemelwater dat op het terrein valt, vangen ze op en gebruiken ze voor verschillende doeleinden in de productie van de bakstenen.

Daarnaast bestaan de palletverpakkingen voor 50% uit recyclaat en zijn ze voor maximum 10% bedrukt, een belangrijk verschil met een grote positieve invloed op hun ecologische voetafdruk.

Andere inspanningen die ze doen zijn onder andere het inzetten van warmterecuperatie, het promoten van hun smalle en meest ecologische gevelsteenformaat én het installeren van insectenhotels verspreid over de site.

Da's pas goede zaken doen!