Skip to main content

2017, uitdagend maar boeiend jaar

  • 19/07/2018

Tijdens de Algemene Vergadering op 28 mei werden het Jaarverslag en de Jaarrekening van 2017 voorgesteld en unaniem goedgekeurd door de leden van Voka Vlaams-Brabant. 2017 was een uitdagend, maar boeiend jaar.

In 2017 zijn verschillende nieuwe initiatieven van start gegaan. Eén daarvan is het nieuwe project Welt, dat ondernemingen wil ondersteunen in de ontwikkeling van een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid met een focus op werkplekleren. Een tweede nieuw initiatief is de Voka Reload. Elke tweede dinsdag van de maand nodigt Voka Vlaams-Brabant ondernemers uit voor een ontspannen, informele netwerkavond, telkens in een andere regio. De Voka Reload kadert in de visie van een meer gefocuste en gestructureerde regiowerking die in 2017 ontstond.

Bereikbaarheidsmanager

Ook op het vlak van mobiliteit was 2017 een boeiend jaar. Met ‘Keep our Airport Jobs’ bundelde de hele luchthavencommunity de krachten. Werknemers én werkgevers startten samen een campagne op om de jobs in de luchthaven te behouden en zelfs uit te breiden. De petitie werd bijna 20.000 keer ondertekend. Daarnaast hebben de Vlaamse regering en Voka Vlaams-Brabant een gezamenlijk initiatief gelanceerd, namelijk de mobiliteits- en bereikbaarheidsmanager. Die persoon informeert bedrijven en ondernemers over de grootschalige werken aan de Ring rond Brussel, maar capteert bovendien ook mobiliteits- en bereikbaarheidsproblemen.

Leuven MindGate

Tot slot stapte Voka Vlaams-Brabant mee in Leuven MindGate, een initiatief van 29 toonaangevende kennisinstellingen, bedrijven en overheidsinstanties, waarin Voka de bedrijven vertegenwoordigt. Het doel van Leuven MindGate is om Leuven op de wereldkaart te plaatsen als creatieve regio en om de samenwerking tussen en binnen sectoren te stimuleren en te versterken.

Overzicht 2017

Meer informatie?

peter.vanbiesbroeck@voka.be

Lees hieronder het volledige Jaarverslag 2017.
 

Proximus