Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 20 jaar capitalM: Managementadvies met hoofdletter M

20 jaar capitalM: Managementadvies met hoofdletter M

  • 08/08/2023

Kwalitatief hoogstaande en resultaatgerichte diensten aanbieden op het vlak van strategische businessmarketing. Dat is de missie van capitalM, het advieskantoor dat Benny Van Calster in 2003 oprichtte. Het cv van Benny oogt indrukwekkend, met een mix van diverse opleidingstrajecten en professionele ervaring. Dit jaar snijdt hij de verjaardagstaart aan.

Na een succesvolle loopbaan als marketingdirecteur bij Intel Europe besloot Benny Van Calster in 2003 het professionele roer stevig om te gooien. Met de oprichting van capitalM startte hij als zelfstandige interimmanager, waarbij hij toonaangevende ondernemingen adviseerde en coachte over strategische businessmarketing. “De voorbije twintig jaar zette ik vol energie mijn schouders onder uiteenlopende zakelijke projecten, zoals het runnen van een agency in marketingcommunicatie en het mee uitbouwen van een wervingsplatform voor freelance talent. Elk project bracht me veel inhoudelijke expertise en waardevolle mensenkennis bij, die ik tot vandaag dankbaar inzet voor nieuwe klanten.”

Allround interimmanager

Dankzij zijn ruime ervaring in verschillende sectoren beschouwt Benny zijn generalistische kennis als een van zijn sterktes. “Tijdens mijn loopbaan kon ik mijn expertise in sales- en marketingadvies, training en interimmanagement inzetten in bedrijven actief in hightech, logistiek, transport, energie en ICT. Van
een pure IT-marketeer ben ik geëvolueerd naar een allround interimmanager die focust op ‘commercial excellence’, het samenspel van sales en marketing.”

Passie voor kennisdeling

Met die bagage op zak, is Benny uitstekend geplaatst om zijn kennis te delen met studenten en startende ondernemers. Dit doet hij met veel passie en toewijding. “Ik hou er enorm van om mijn ervaring en expertise in ‘commercial excellence’ te delen met studenten en collega-ondernemers, onder andere
via Voka-workshops. Aan voorbeelden geen gebrek: zo was ik onder meer drie jaar lang mentor in de International Business Club Product Management van Voka West-Vlaanderen. Bij Voka Antwerpen was ik actief in het Plato-netwerk. En ook voor de Voka-trajecten ‘Go International’ en ‘Beyond Borders’ maak ik graag tijd vrij als trainer/coach in sales en marketing.”

Raden van advies

In 2022 behaalde Benny een GUBERNA-certificaat in effective directorship, waardoor hij de kans krijgt om te zetelen in raden van advies van start-ups.
“Ook hier kijk ik er enorm naar uit om inzichten te delen met andere ondernemers. Tegelijk is dit voor mezelf een unieke opportuniteit om zelf nieuwe kennis te verwerven over sectoren en bedrijven die in Vlaanderen mee het verschil maken.”

Ik hou ervan om mijn expertise te delen met studenten en collegaondernemers.

Benny Van Calster

Wie is ...
Benny Van Calster

Opleiding: Executive MBA (AMS),
Master interim-management (Vlerick),
marketing, informatietechnologie
Functie: Zaakvoerder

 

Wat is ...
capitalM

Opgericht in: 2003
General manager: Benny Van Calster
Aantal medewerkers: 1
Activiteiten: Sales- en marketingadvies
en interimmanagement
www.capitalm.be

Logo capitalM

bvc

Proximus

Artikel uit publicatie