Skip to main content
  • Nieuws
  • 2 topondernemers uit regio Leuven nemen deel aan initiatief '100x100'

2 topondernemers uit regio Leuven nemen deel aan initiatief '100x100'

  • 05/02/2021

Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich af met welke bouwstenen een succesvolle onderneming gebouwd wordt. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis te delen met young potentials. Hun persoonlijke levenslessen over de zakenwereld kunnen ondernemende jongeren inspireren om zelf de stap te zetten in het starten van een eigen zaak. 

Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen. Het virtuele 100x100-event op 15 februari 2021 is een uitgelezen kans voor jonge studenten en professionals om met het kruim van de Vlaamse politieke wereld en bedrijfswereld te bespreken hoe unieke businessideeën in concrete acties omgezet kunnen worden. 

Van alle deelnemende bedrijven zijn er ook twee gevestigd in de regio Groot-Leuven. Volgende CEO’s uit de regio Groot-Leuven werken mee aan het initiatief:

  • Fabio Sala, Business Unit President BENEFRALUX bij AB InBev Belgium
  • Christine Buelens, Managing Director bij Metalogic A.I. Technologies & Engineering

Voor Voka past het event in zijn Plan Samen Groeien om van Vlaanderen tegen 2030 een topregio te maken: “Jongeren vormen onze toekomst. De zaadjes die wij vandaag planten, zullen zij tot bloei laten komen. We gaan elk talent nodig hebben om ook in de toekomst te bouwen aan een welvarend en inclusief Vlaanderen”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. 

Initiatiefnemer Youssef Kobo, managing director van ASATT, licht toe: “Met dit nieuwe initiatief willen we het moeilijke jaar 2020 definitief achter ons laten en bewijzen hoe veerkrachtig Vlaamse jongeren en ondernemers zijn. Met een hernieuwde drive en energie gaan we aan de slag om een brug te bouwen tussen jong divers talent en topbedrijven. Via een efficiënte (online) speeddatingformule willen we een boeiende kruisbestuiving tot stand brengen. Tegelijk willen we de samenleving het signaal geven dat er heel wat nieuwe uitdagingen – op het vlak van duurzaamheid, digitalisering, diversiteit en gezondheid – aangepakt moeten worden. 

“Op termijn willen we de lat voor ons event trouwens nog een pak hoger leggen, met bijvoorbeeld aparte deelevents per sector of een grotere groep van jongeren en CEO’s die we met elkaar in contact willen brengen. The sky is the limit!”


Dit event komt mede tot stand met de steun van Technopolis

technopolis

100x100 is een initiatief van Voka en A Seat At The Table 

Voka        asatt

Plan je bezoek in ons Experience Center!
Proximus
Ontdek onze vacatures!
VZW_IMU_GROUPS
Gosselin
IMU - Altez 0110
Welt white paper
IMU - Sport Vlaanderen