Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 2. Start bouwwerken nieuwe Visartsluis

2. Start bouwwerken nieuwe Visartsluis

  • 13/01/2023

Vorig jaar was er een speciale hoorzitting plaats in het Vlaams Parlement over de nieuwe Visartsluis in de haven van Zeebrugge, een dossier waarvoor enorme vertraging was aangekondigd. Apzi - Voka West-Vlaanderen trok toen, als één van de sprekers, aan de alarmbel. 

In februari 2022 vond er een speciale hoorzitting plaats in het Vlaams Parlement over de nieuwe Visartsluis in de haven van Zeebrugge, waar Apzi - Voka West-Vlaanderen als één van de sprekers aan de alarmbel trok. Enkele maanden daarvoor was namelijk een enorme vertraging in dit dossier aangekondigd. Op vraag van de bedrijven werd de aanpak van de overheid bijgestuurd en zetten de politieke partijen de neus in dezelfde richting. Er komt nog vóór het einde van deze legislatuur een onomkeerbare beslissing. Apzi - Voka is tevreden met dit engagement van de Vlaamse Regering, maar vraagt om zo snel mogelijk te starten met de echte bouwwerken.

“Er is weliswaar een stappenplan, maar er blijft onduidelijkheid over het start- en eindpunt der werken. Momenteel wordt het jaar 2027 genoemd als startpunt voor de bouwwerken, die 10 jaar zouden duren. Dat moet sneller kunnen. Momenteel is er heel wat onduidelijkheid en onzekerheid, wat moeilijk is voor zowel omwonenden als bedrijven. De huidige Vlaamse Regering dient nog deze legislatuur een onomkeerbare beslissing te nemen en tegelijk het benodigde budget te voorzien. Het moet dan één van de eerste beleidsdaden van de volgende Vlaamse Regering zijn om de schop in de grond te steken", zegt Marc Adriansens, voorzitter Apzi - Voka West-Vlaanderen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag