Skip to main content
  • Nieuws
  • 19 West-Vlaamse politici op bedrijfsstage met Voka

19 West-Vlaamse politici op bedrijfsstage met Voka

  • 04/07/2017

Tijdens het zomerreces gaan de deuren van het parlement onherroepelijk dicht. Toch zitten onze parlementsleden niet stil. Al 25 jaar biedt Voka onze volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Dit jaar nemen in Vlaanderen en Brussel 104 parlementsleden, waaronder 19 West-Vlaamse, deel aan een parlementaire stage georganiseerd door Voka. 

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka-zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. "Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben onze ondernemingen", aldus Bert Mons, algemeen directeur  van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. "Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan bij de ondernemingen zelf is nog iets anders. Vandaar dat we als Voka al meer dan 25 jaar de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer."

Nieuwe website

De interesse in het Voka-programma is groot. Elk jaar vinden meer parlementsleden de weg richting onze bedrijven. Dit jaar overschrijdt Voka de magische kaap van 100 stages. En ook in West-Vlaanderen namen nooit eerder zoveel parlementsleden deel. Naar aanleiding van de stages werd dit jaar ook een speciale website ontwikkeld waarop de gastbedrijven en parlementsleden hun ervaringen en foto’s zullen delen: www.vokastages.be 

In onze provincie volgen deze 19 politici een stage: