Skip to main content
Map

168 Plato-ondernemers breken record

  • 02/07/2018

Ondernemers kunnen veel van mekaar leren, dat was en is één van de uitgangspunten van SALVO, het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Dat blijkt nu ook uit de massale deelname aan het Plato-peterschapsproject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. De dertien Plato-groepen breken met 168 deelnemers alle records.

Plato Summerdrink

Nooit eerder kende het Plato-peterschapstraject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg zo’n groot succes. “KMO-bedrijfsleiders komen een jaar lang in een kleine groep samen om gezamenlijke uitdagingen te bespreken”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Dat doen ze onder begeleiding van twee ervaren bedrijfsleiders. Voor onze dertien Plato-groepen beschikken we dus over maar liefst 26 meters en peters.”

Uniek peterschapsproject

De reden voor het groeiende succes ligt ‘m misschien wel in de unieke formule. Een kleine groep van KM-bedrijfsleiders komt tien keer per jaar samen rond verschillende onderwerpen die relevant zijn voor hun bedrijfsvoering. “Dat schept uiteraard een belangrijke vertrouwensband. Het is daarna aan ons om de sessie te sturen met onze ervaring”, vertelt Plato-peter Luc Sluismans van Greenyard Prepared. “De groepen zijn zo samengesteld dat ze het best aansluiten bij iedere ondernemer zijn of haar problemen.”

Summerdrink

Traditiegetrouw sloten de Platonisten het werkjaar af tijdens de Plato Summerdrink in het kasteel van Alden Biesen.  Mentalist Piet Kusters, ook bekend van Belgium’s Got Talent, gaf de aftrap met een wervelende show. Daarna konden de deelnemers uit de verschillende Plato-groepen netwerken. Zij maken met andere woorden deel uit van de recordlichting. Nooit eerder waren ze met zo veel!