Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 16 Vlaams-Brabantse ondernemers nemen deel aan het European Parliament of Enterprises

16 Vlaams-Brabantse ondernemers nemen deel aan het European Parliament of Enterprises

  • 14/11/2023

16 Vlaams-Brabantse ondernemers kregen vandaag de mogelijkheid om deel te nemen aan het European Parliament of Enterprises. Tijdens dit evenement in het Europees halfrond in Brussel kregen in totaal 750 ondernemers uit heel Europa de kans om hun stem te laten horen in het Europese debat. Dit jaar is het de zesde editie van het event. De vragen die in het Europees parlement gesteld konden worden gingen dit jaar over energie, skills en internationale handel.

Zesde editie, recordaantal Vlaams-Brabantse ondernemers

Dit jaar mochten maar liefst 16 Vlaams-Brabantse ondernemers deelnemen aan het European Parliament of Enterprises. Zij konden de debatten in het Europees Parlement meevolgen rond energie, skills en internationale handel en mochten ook een vraag stellen tijdens een van de debatten.

Voka-KvK Vlaams-Brabant is zeer blij met dit initiatief. Op die manier toont Europa dat het oor heeft voor problemen die onze ondernemers in Vlaams-Brabant ondervinden. Door te debatteren met collega-ondernemers over heel Europa en zelfs daarbuiten zien we dat ondernemingen overal met dezelfde problemen te maken hebben. Door samen te komen, kunnen we ook samen nadenken over oplossingen op Europees niveau,” aldus Sofie Bockaert, directeur Commercieel en Marketing bij Voka-KvK Vlaams-Brabant.

 

Foto: Sven Stevens, administratief en financieel directeur bij Premed, mocht een vraag stellen in het Europees halfrond.

eu parlement

750 ondernemers denken mee na over beleid

Het European Parliament of Enterprises is het grootste evenement op EU-niveau dat ondernemers in staat stelt om zelf hun bezorgdheden te delen met andere ondernemers in het Europees parlement. Het concept komt voort uit het besef dat er een democratische kloof bestaat tussen de Europese instellingen en de belangrijkste actoren van economische groei, ondernemers, en dat de Europese wetgevers bijgevolg onvoldoende rekening houden met de zorgen van ondernemers. Om dit te verhelpen krijgen 750 ondernemers uit Europese en niet-Europese landen de mogelijkheid om live te debatteren met vertegenwoordigers van de EU instellingen en om te stemmen over EU-onderneming gerelateerde issues.

De resultaten van de stemming door de ondernemers op de verschillende vragen zijn enorm belangrijk voor een ondernemingsorganisatie als Eurochambres. Het laat toe om met cijfers en argumenten onze standpunten naar aanleiding van nieuwe wetgevende Europese initiatieven te onderbouwen, nu en in de komende jaren. Door wat ondernemers die dag zeggen en hoe ze stemmen, is het EPE voor ons de bron van evidence-based policy,” besluit​ Wouter Van Gulck, General Manager Belgian Chambers.

Het event wordt om de twee jaar georganiseerd door Eurochambres in samenwerking met het Europees parlement.

De deelnemende ondernemers 

Robrecht Van Goolen (UCLL), Dieter Soens (Ijsfabriek Strombeek), Philippe Rooseleer (Fibiz Partners), Filip Van Hove (SBM Insurance), Joeri Vanhumbeeck (Carconnex), Peter Lamens (OPC), Danny Hendickx (TMS), Bernard Janssen (ING), Rik Liekens (Architeam), Mark De Zutter (Law&Lobby), Sven Stevens (Premed), Koen De Dier (Vedefar), Veerle Denaux (FCM Travel), ​ Thierry Vandereycken (EME), David Bellon (DHL), Fanny Corbeels (Electro Corbeels).

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus