Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

1/3 beperkt zakenreizen

  • 02/03/2020

Eén op de drie bevraagde Mechelse en Kempense bedrijven - die zaken doen met China -  zet een tijdelijke stop op zakenreizen. Het verbod gaat bij sommige ondernemingen verder dan enkel Azië of China. Sommigen kiezen voor een volledige internationale stop. Dat blijkt uit een enquête van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

De ondernemingen in Mechelen en Kempen die van en naar China exporteren of importeren, vrezen zware gevolgen nu het coronavirus almaar grotere proporties aanneemt. Van zij die rechtstreeks exporteren naar China, vreest één op de zes respondenten voor een daling van de export naar China. Eén op de zeven van de respondenten in onze regio - die export doen naar China - vreest zelfs voor technische werkloosheid door omzetverlies.

Ook voor wie invoert, zijn er gevolgen. Voor 25% van zij die aankopen in China, zijn Chinese componenten kritiek in de toeleveringsketen. 

Wat opvalt is dat één op de drie bevraagde bedrijven een tijdelijke stop zet op zakenreizen. Het verbod gaat verder dan enkel Azië of China. Bij sommige bedrijven geldt een internationale stop.

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zal bedrijven zo volledig mogelijk blijven informeren. Onder andere via deze website en onze social media-kanalen.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder