Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 100x100 - Jasmin (28): “Ik blijf gaan voor de dingen die mij gelukkig maken”

100x100 - Jasmin (28): “Ik blijf gaan voor de dingen die mij gelukkig maken”

  • 12/02/2021

Hoe groeit iemand uit tot een (geslaagd) CEO? Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich dat af. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis over leidinggeven en hun persoonlijke levenslessen te delen met young potentials. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen op de grootste collectieve ‘online speeddate’ van het jaar die op 15 februari doorgaat. Wij laten alvast een van de jongeren aan het woord: Jasmin (28), met een passie voor fotografie en digitale marketing.
 

Waarom neem je deel aan dit initiatief?

“Ik ben momenteel terug werkzoekend, maar door de coronacrisis duurt dat iets langer dan ik aanvankelijk had verwacht. Ik ben bij mijn vorige job gestopt omdat ik op zoek wou gaan naar iets wat mij net iets beter ligt. Na een eerste werkervaring weet je nog steeds niet goed wat de arbeidsmarkt allemaal te bieden heeft. De zoektocht naar een nieuwe uitdaging wekt heel wat persoonlijke vragen op waar ik bij mijn studies eigenlijk nog niet bij heb stilgestaan. Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn sterke punten? Welke meerwaarde kan ik een onderneming bieden? Hierbij zijn de events met bepaalde CEO’s via ASATT wel zeer inspirerend. Regelmatig hoor je verhalen van succesvolle mensen die in de loop van hun carrière een switch hebben gemaakt. Dit stelt mij wel gerust. Het is altijd interessant te leren uit het verhaal van iemand anders.”
 

Het is altijd interessant te leren uit het verhaal van iemand anders.

Jasmin

Voor welke jobs solliciteer je?

“Ik solliciteer nu vooral voor commerciëlere functies waarbij enerzijds sociaal contact met klanten echt centraal staat. Anderzijds solliciteer ik voor jobs die wat creatiever zijn. Ik heb een heel creatieve kant waarbij ik hou van fotografie, content creatie, visual storytelling, … De ideale job voor mij biedt een mooi evenwicht tussen creatief & sociaal bezig zijn.” 

Wat heb je gestudeerd? 

“Na afgestudeerd te zijn binnen humane wetenschappen in het middelbaar ben ik begonnen aan een Bachelor in de Rechten. Als ‘jongere’ had ik steeds de droom advocaat te worden en zo mensen te helpen. Maar naarmate mijn studies vorderden en ik afstudeerde in Bedrijfsmanagement/rechtspraktijk, groeide bij mij het besef dat ik niet persé binnen de juridische sector wilde werken. Naast mijn fulltime job besloot ik mijzelf bij te scholen binnen de dingen die mij wel interesseerde. Zo behaalde ik een graduaat digital marketing en volg ik ondertussen een opleiding fotografie. “

Hoe is je carrière tot dusver verlopen? 

“Ik werkte voordien als consultant in de petrochemische sector waar ik meteen na mijn studies aan de slag was gegaan om een eerste ervaring op te doen binnen een multinational. Na bijna twee jaar besloot ik toch op zoek te gaan naar iets wat wij meer lag. Nadat ik eind februari stopte was het mijn intentie vanaf midden maart meteen ergens anders aan de slag te gaan, niet wetende dat er een pandemie zou uitbreken en er twee weken later een eerste lockdown in België kwam. De vrije tijd afgelopen maanden heeft mij wel de kans gegeven mij te focussen op mijn opleiding fotografie en zo aan mijn creatieve en marketing skills te werken. Veel zelfstudie via online schooling heeft mij veel bijgeleerd. Momenteel werk ik aan een eigen website.”

Wat is je droomjob?
“Ik heb een droombeeld voor ogen dat je eerder vaak in films ziet. Werkende in een leuke multiculturele onderneming met heel gevarieerde werknemers. Deel uitmakend van een leuk project, creatief & businesswise brainstormen en zo dingen waarmaken. Een bedrijf waar ik veel kan bijleren op persoonlijk en professioneel vlak. Een plek waarbij ik mijzelf volledig ga kunnen ontplooien.” 

Lees hier ook de getuigenis van Karin Van De Velde, een van de coaches van het 100 x 100 - event.