Skip to main content
  • Nieuws
  • 100x100 – gesprekken tussen ceo’s en jongeren

100x100 – gesprekken tussen ceo’s en jongeren

  • 14/02/2021

Wat als 100 jonge Vlamingen van diverse origine rechtstreeks in gesprek gaan met de leiders van onze samenleving? Voka, ASATT (A seat at the table) en Technopolis slaan de handen in elkaar en organiseren op 1 middag 100 één-op-één gesprekken tussen jongeren en ceo's, ministers, partijvoorzitters en universiteitsrectoren. De 100x100 gesprekken vinden digitaal plaats.

De jongeren die zich inschreven voor de 100x100 gesprekken zijn afkomstig uit heel Vlaanderen. De jongste deelnemer is 16 jaar oud, de meeste deelnemers zijn jonge twintigers. Velen onder hen hebben roots in het buitenland en zijn hier geboren en getogen.

De deelnemende ceo's behoren tot de grootste Belgische en Vlaamse bedrijven zoals AB Inbev, Telenet, BNP Paribas en Solvay. De volledige lijst is op aanvraag beschikbaar.

Naast de ceo's zegden alle Vlaamse universiteitsrectoren hun medewerking toe. En ook de ministers van de Vlaamse regering en de Vlaamse partijvoorzitters doen mee aan de 100x100 gesprekken.

De 100x100 gesprekken starten tegelijkertijd op maandag 15 februari om 12u30 en duren elk 60 minuten. Premier Alexander De Croo zal via een videoverbinding vooraf de deelnemers kort toespreken.

We streven gedeelde en inclusieve groei na. Dit initiatief maakt dat concreet.

Hans Maertens

Voka

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen:

"Ik ben ervan overtuigd dat de unieke dialoog die we hier mogelijk maken, zal leiden tot verfrissende inzichten zowel bij de ceo's als bij de jongeren. Ik verwacht ook dat de jongeren de ceo's challengen over de maatschappelijke rol van ondernemingen. De ceo's van onze grootste bedrijven maken zonder uitzondering hun agenda hebben vrij voor dit initiatief. We maken hiermee ons #PlanSamenGroeien concreet, waarin we gedeelde en inclusieve groei nastreven met digitalisering en duurzaamheid als speerpunten”.

ASATT

Youssef Kobo, oprichter ASATT (A seat at the table):

"Al verschillende jaren nodigen we onszelf als jongeren uit in de bestuurskamers van de grote bedrijven en de politiek. We zijn ervan overtuigd dat wij als jongeren met diverse achtergronden een meerwaarde kunnen bieden aan de bedrijfswereld. Met deze 100x100 brengen we ASATT naar het next level. Ik ben blij dat we samen met Voka stellen dat divers en inclusief ondernemerschap onmisbaar is voor blijvend succes in de zakenwereld."

Technopolis

Stephane Berghmans, ceo Technopolis :

"Niks is onmogelijk. Durf je dromen najagen. Op die boodschap van ASATT willen we met Technopolis een megafoon plaatsen. We brengen de 100x100 gesprekken in beeld en maken er een coole videoreeks van die we via sociale media tot bij de tieners en jongeren in heel Vlaanderen brengen. Als een van de deelnemende CEO’s wil ik de volgende generatie warm maken voor het ondernemerschap en zover krijgen dat ze met hun talenten aan de slag gaan. Jongeren zijn de sleutel voor de oplossingen van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw. Aan Technopolis om hen hiervan proberen te overtuigen!”

Contactpersoon

Imu Salesforce
IMU Multiburo
ING
SD  Worx