Skip to main content
  • Nieuws
  • 10.000 Brusselaars meer aan de slag in Vlaanderen

10.000 Brusselaars meer aan de slag in Vlaanderen

  • 13/03/2019

VDAB en Actiris lanceerden op 12 maart een nieuwe campagne om meer Brusselse werkzoekenden aan de slag te krijgen in de Vlaamse Rand. Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant juichen de campagne toe, maar vragen meer ambitie. “Het moet mogelijk zijn om 10.000 Brusselse werkzoekenden bijkomend aan de slag te krijgen in Vlaanderen door een versterking van de samenwerking tussen VDAB en Actiris”, aldus Jan Van Doren, directeur van Voka Metropolitan.

VDAB en Actiris lanceren een portaalsite www.nouveaujob.be waar Brusselse werkzoekenden op een kaart zeer snel kunnen zien waar en bij welke bedrijven in de brede Vlaamse rand openstaande vacatures zijn. Het is een interactieve 'jobmap'. De werkzoekende kan meteen zien welke jobs er beschikbaar zijn en binnen welke activiteiten, en hoe er te geraken, met openbaar vervoer, auto of fiets. “Een interessante tool, want voor vele Brusselaars lijkt Vlaanderen vaak het buitenland, waar ze denken moeilijk te geraken”, aldus Van Doren. “Maar we moeten verder gaan dan dat. Vele bedrijven in de Vlaamse rand zijn vanuit Brussel moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast blijft er ook vaak een probleem van gebrekkige taalkennis, vaardigheden en goede opvolging van werkzoekenden.”

Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant dringen aan op betere verbindingen vanuit Brussel naar bedrijvenzones in de brede Vlaamse rand en een versterking van de samenwerking tussen VDAB en Actiris. “De voorbije 5 jaar is het aantal Brusselaars dat in Vlaanderen werkt met 6.000 toegenomen, tot een 51.000. Het moet mogelijk zijn om de komende 5 jaar nog eens 10.000 Brusselse werkzoekenden bijkomend aan de slag te krijgen in Vlaanderen. VDAB en Actiris onderhandelen momenteel over een nieuw samenwerkingsakkoord. De lat moet hoger. Dat is goed voor de Brusselse werkzoekenden én voor de bedrijven in de brede Vlaamse rand, die hun vacatures niet ingevuld krijgen”, aldus Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.


Meer info:

Robin Goossens

Woordvoerder – Adviseur Belangenbehartiging
+32 477 40 36 46
robin.goossens@voka.be


Zie ook memorandum Voka Metropolitan: www.durfkiezen.be/brussel, alsook memorandum Voka Vlaams-Brabant: www.durfkiezen.be/lokaal/vlaams-brabant

Proximus