Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 100 gesprekken tussen CEO’s en jongeren op Valentijnsdag

100 gesprekken tussen CEO’s en jongeren op Valentijnsdag

  • 15/02/2022

Wat als 100 ambitieuze Vlaamse jongeren van diverse achtergronden rechtstreeks in gesprek gaan met de leiders van onze samenleving? Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, ASATT (A Seat At The Table) en Technopolis willen een sterk signaal geven dat de stem van jongeren gehoord wordt tot op het hoogste niveau. Ze slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren op 1 middag 100 één-op-ééngesprekken tussen jongeren en CEO’s, ministers, partijvoorzitters en universiteitsrectoren. In West-Vlaanderen ging Ibrahim Lakfif, student International Business Management aan Artevelde Hogeschool, in gesprek met Louis-Philippe Soenen, CEO van Soenen Golfkarton in Hooglede.

foto

CEO Louis-Philippe Soenen was alvast zeer enthousiast over zijn ontmoeting tijdens 100x100. "Het is fantastisch om te zien dat die jongeren nog echt vooruit willen, initiatief willen nemen en uiteindelijk aan hun toekomst willen werken", aldus de CEO van familiebedrijf Soenen Golfkarton.  

Diverse gesprekspartners

De jongeren die zich inschreven voor de 100x100-gesprekken zijn afkomstig uit heel Vlaanderen. De meeste deelnemers zijn jonge twintigers. De jongeren weerspiegelen de diversiteit van de Vlaamse samenleving.

Voor Ibrahim Lakfif was het een unieke kans om in gesprek te gaan met een CEO. "Leiders worden niet geboren, ze worden gemaakt. Ik wil vandaag vooral veel ervaring opdoen in internationale bedrijven. Mijn droom is om zelf uiteindelijk ook een succesvolle ondernemer te worden. Het is dan ook zeer interessant om te zien dat zijn ideeën, zijn gedachten toch overeenkomen met wat ik zelf denk. Dus dat laat mij toch vermoeden dat ik op de goede weg ben."

"We willen via deze weg een signaal geven aan onze jongeren: jullie mening telt mee. Het succes van de eerste editie heeft ons gesterkt in de overtuiging dat de 100x100-gesprekken waardevol zijn voor alle deelnemers. Verrassende ontmoetingen zijn vaak de aanzet tot nieuwe inzichten, zowel bij de CEO's als bij de jongeren. Samen ondernemen en samen groeien betekent ook luisteren naar elkaar”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

 

© Foto Kurt

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag