Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 10 jaar BOA Constructor: Orde op zaken

10 jaar BOA Constructor: Orde op zaken

  • 08/08/2023

Wie als vakman of zelfstandige op zoek is naar de perfecte inrichting van zijn bestelwagen, 4x4 of lichte vrachtwagen, is bij BOA Constructor aan het goede adres. Al tien jaar timmert zaakvoerder Frank Billet succesvol aan de weg, met een aanbod van kwalitatief hoogstaande opbergsystemen en aanverwante oplossingen voor bedrijfsvoertuigen. Hoe startte dit ondernemersavontuur? En hoe blikt Frank terug op het voorbije decennium?

Net zoals een netjes opgeruimd bureau orde schept op kantoor, is een ordelijk ingericht bedrijfsvoertuig een belangrijke troef voor een succesvolle vakman. Daar kan Frank Billet zelf ook van meespreken. Want voor hij BOA Constructor in 2004 opstartte, stond hij zelf dagelijks op de werf als aannemer. “Omdat ik van orde hou en mijn werkmateriaal op een veilige manier wou opbergen, ging ik op zoek naar een kwalitatieve leverancier van bestelwageninrichting. Tijdens die zoektocht stelde ik vast dat heel wat collega-vaklui ook op zoek waren naar een degelijk en duurzaam opbergsysteem voor hun voertuig. Van het een kwam het ander …”

We maken van elk bedrijfsvoertuig een veilige, praktische en duurzame werkplek.

Frank Billet

Professionele opbergsystemen

Volgens Frank biedt een vakkundige bedrijfswageninrichting heel wat voordelen. “Het makkelijk terugvinden van werkmateriaal of vervoerde goederen is 
uiteraard een no-brainer”, zegt hij. “Daarnaast zorgt het ook voor extra veiligheid, vervoer je – dankzij ultralichte opbergsystemen – minder overtollig  gewicht én straal je extra professionaliteit uit naar jouw klanten. Met het Zweedse BOB System vond ik de ideale partner voor superlichte, stevige modulaire en flexibele opbergsystemen op maat van bedrijfsvoertuigen. De voorbije jaren investeerde ik ook in een aantrekkelijk aanbod van dakdragers, glasdragers en andere accessoires.”

Rollercoaster

Zoals bij elke collega-ondernemer was ook voor Frank het professionele parcours er een met ups en downs. De voorbije tien jaar waren een echte rollercoaster. “Van bij de start duwde ik het gaspedaal flink in”, blikt hij terug. “Ik genoot ervan om als zelfstandige ondernemer zelf mijn koers te bepalen en zo een positieve impact te hebben op klanten. In feite zou iedereen een stukje ondernemer moeten zijn, om met de nodige trots de handen uit de mouwen te steken. Zelfs tijdens de coronapandemie – een periode die onze economie zwaar onder druk zette – bleven we knappe groeicijfers realiseren.”

“BOA Constructor is ondertussen invoerder voor BOB System voor België, Nederland en Frankrijk”, zegt Frank trots. “De voorbije jaren heb ik hard geïnvesteerd in een netwerk van een twintigtal dealers. Die lokaal verankerde partners hebben nauwe contacten met onze (potentiële) klanten.”

Boa

Lessons learned

Welke lessen heeft Frank al getrokken na tien jaar ondernemerschap? “Een van de tips die ik collega’s meegeef, is om je goed te omringen met externe adviseurs. Op eigen kracht ondernemen kost de nodige tijd en energie, en dan zijn een frisse blik en zakelijk advies van buitenaf meer dan welkom. Voka 
en Flanders Investment & Trade zijn twee organisaties die hier waardevolle hulp bieden.”

“Ook essentieel is het bewaken van een gezonde cashflow. Voor ondernemers is ‘cash is king’ geen holle slogan, integendeel! De coronacrisis heeft meer dan ooit aangetoond dat het aanhouden van voldoende liquide middelen erg belangrijk is om als bedrijf het hoofd boven water te houden. Een regel die ik als zaakvoerder zo nauwgezet mogelijk tracht op te volgen …”

Klaar voor nieuwe uitdagingen

Frank kijkt uit naar de volgende tien jaar. “Door onze snelle groei en uitrol van een solide dealernetwerk wordt BOA Constructor alsmaar meer opgemerkt door andere marktspelers. De komende jaren wil ik met mijn assortiment het vizier ook op grote bedrijfsvloten richten. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst! En daarvoor staat een uniek project al in de startblokken: A4W – Automotive 4 Work.” 

Wie is ...
Frank Billet

Opleiding: Verkoop & Communicatie, 
Marketing
Functie: Zaakvoerder
Traject: Al bijna 10 jaar is hij 
eigenaar en zaakvoerder van BOA 
Constructor. Voordien was hij aannemer 
buitenverhardingen en zelfstandig adviseur.

Wat is ...
BOA Constructor

Opgericht in: 2013
Zaakvoerder: Frank Billet
Aantal medewerkers: 1 vaste technieker, 
3 freelance techniekers, 15+ dealers
Activiteiten: Ontwerpen en installeren 
van bedrijfswageninrichting en 
aanverwante oplossingen
www.boaconstructor.be

boa

Proximus
Dyls februari2024

Artikel uit publicatie