Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

1. Krapte op de arbeidsmarkt

  • 12/01/2023

Voor de Zeebrugse havengemeenschap is de arbeidsmarktkrapte een heet hangijzer. Het activeren van de inactieve beroepsbevolking, levenslang bijleren en gerichte economische arbeidsmigratie moeten soelaas brengen. Apzi - Voka West-Vlaanderen en partners zetten daarom samen hun schouders onder een nieuwe havenpromotiecampagne om werkzoekenden en geïnteresseerden warm te maken voor een job in de haven van Zeebrugge.

Voor de Zeebrugse havengemeenschap is de arbeidsmarktkrapte een heet hangijzer. Het activeren van de inactieve beroepsbevolking, levenslang (bij)leren en gerichte economische arbeidsmigratie moeten soelaas brengen. Apzi - Voka West-Vlaanderen, Port of Antwerp-Bruges, VDAB, CEWEZ en TUA WEST zetten daarom samen hun schouders onder een nieuwe havenpromotiecampagne waarbij de partners werkzoekenden en geïnteresseerden warm willen maken voor een job in de haven van Zeebrugge.

Marc Adriansens, voorzitter van Apzi - Voka West-Vlaanderen: “Vandaag zijn er enkel en alleen al in Zeebrugge 1.045 openstaande vacatures op de website van de VDAB. Daarnaast zal CEWEZ dit jaar meer dan 700 havenarbeiders aanwerven en opleiden (365 havenarbeiders en evenveel logistiekers en gelegenheidshavenarbeiders). Om al deze vacatures ingevuld te krijgen, moeten we de haven en de havenbedrijven beter bekend maken bij het ruime publiek. We werken daarom ook samen met de hoger onderwijsinstellingen en met het VTI Zeebrugge dat zich omvormt tot een echte havenschool. Dit zal een echte troef zijn voor Zeebrugge.”

Daarnaast wordt via het project Voka Welt ondersteuning geboden aan bedrijven die willen inzetten op een duurzaam en toekomstgericht hr-beleid. De brandende arbeidsmarkt laat zich niet enkel voelen in de instroom, maar ook in het behoud en de ontwikkeling van medewerkers. Meer dan ooit is bedrijfscultuur belangrijk om mensen aan te trekken én te houden, en moet je flexibel omspringen met het inzetten en opleiden van talent.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag