Skip to main content
  • Home
  • Nieuwjaarsreceptie Voka 2020 - Fast Forward met ondernemend Vlaanderen!
Voka Nieuwjaarsreceptie 2020
  • 06/01/2020

Nieuwjaarsreceptie Voka 2020 - Fast Forward met ondernemend Vlaanderen!

Op de nieuwjaarsreceptie van Voka riep Voka-voorzitter Wouter De Geest onze federale politici op om te stoppen met het politieke stratego en bruggen te bouwen. "We hebben nood aan een volwaardige regering die inzet op investeringen, groei en jobs, want zonder ondernemingen geen tewerkstelling en zonder tewerkstelling geen sociale zekerheid.” Ook de Vlaamse regering kreeg de aansporing mee om over te gaan van een plan naar een daadkrachtig beleid en daarover wervend te communiceren. 

In een uitverkochte Bozar verzamelden op zes januari zo'n negenhonderd ondernemers en politici voor de jaarlijkse Voka nieuwjaarsreceptie. “Net zoals onze topatleten, moeten we gaan voor niet minder dan Olympisch goud", zo opende Hans Maertens, gedelegeerde bestuurder van Voka, het event. Hij riep de aanwezige politici en ondernemers op om Vlaanderen en België samen naar de top te brengen.

Moderator Eric Goens legde vervolgens vier duo's de vraag voor hoe we die top kunnen bereiken: minister-president Jan Jambon en Michel Moortgat (Brouwerij Duvel Moortgat), minister Bart Somers en Elisabet Lamote (Trooper), minister Ben Weyts en Katrien Meire (Club Brugge) en minister Hilde Crevits en kunstenaar Koen Vanmechelen. In elk van de gesprekken kwam duidelijk naar voren dat het belangrijk is om heldere ambities na te streven en daar ook samen voor te gaan: of dat nu als ondernemer is, als kunstenaar, in de sport of in de politiek. 

In zijn nieuwjaarsboodschap riep Voka-voorzitter Wouter De Geest de Vlaamse regering op om Vlaanderen als topregio binnen Europa te positioneren. “Op www.fastforwardflanders.be tonen we aan welke inhaalrace we met Vlaanderen moeten lopen om onze achterstand op de Scandinavische landen, Zwitserland en Nederland in te halen.”

Ook benadrukte De Geest de nood aan een stabiel en coherent federaal beleid met realistische en haalbare begrotingsdoelstellingen. “Laat ons de lasten niet naar de toekomst doorschuiven, maar zorg voor een sterk en volwaardig federaal regeerakkoord, met investeringen, groei en jobs, én met een sociale zekerheid die iedereen bescherming biedt.” Hij riep het beleid op om te durven hervormen. Daarbij deed hij alvast drie voorstellen: 

  1. Hervorm het verouderd arbeidsrecht.
  2. Installeer een nieuw statuut met meer flexibiliteit en autonomie voor werkgever en werknemer.
  3. Zorg zo voor een nieuwe zekerheid.

Tot slot nodigde hij alle deelnemers uit voor een staande ovatie. Niet voor hemzelf, maar voor elkaar en om symbolisch een hand uit te reiken aan de politici. Want samen bouwen we bruggen. Kortom, Voka zette 2020 met veel ambitie in. En daar hoorde nadien ook een lekker hapje en een drankje bij.

Download hier de volledige toespraak van Wouter De Geest, voorzitter Voka.
 

Fotoverslag

Fotoverslag

Moodmovie

Partners Nieuwjaarsreceptie 2020

Nieuwjaarsreceptie 2020

ING
SD  Worx