Skip to main content
  • Nieuwjaarsreceptie Voka 2018: Iedereen ondernemer!

Nieuwjaarsreceptie Voka 2018: Iedereen ondernemer!

  • 09/01/2018

Voka zet nieuwjaar in met oproep tot meer lef en ondernemerschap

‘Iedereen ondernemer!’, met deze leuze zette Voka op maandag 8 januari het nieuwe jaar in. De Brusselse Bozar, waar het nieuwjaarsevent plaats vond, was met meer dan 1.000 ondernemers en politici dé place to be voor ondernemend en politiek Vlaanderen.

De aanwezigen luisterden er naar de inspirerende verhalen van een bonte verzameling van ‘atypische’ ondernemers op het podium vooraan, en hoorden hoe Voka-Voorzitter Paul Kumpen opriep tot meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt en tot minder regelneverij van de overheid. Premier Charles Michel op zijn beurt beloofde plechtig “elke week en elke dag, tot de laatste dag van de legislatuur in 2019, nuttig werk te leveren voor de versterking van onze economie.”

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, riep op tot meer lef in onze hele maatschappij, of dat nu in ondernemerskringen is, bij werknemers, in het onderwijs of bij de overheid. “Wees creatief, neem risicio, ga ervoor!” Volgens de gedelegeerd bestuurder hebben we te weinig ambitie in Vlaanderen: “We durven niet meer excelleren, er heerst een zesjescultuur, maar dat is niet genoeg.”

Jan Leyers interviewde als gastheer van de avond vijf bijzonder ondernemende personen, uit verschillende sectoren: Arne Quinze (kunstenaar-ondernemer), Eline De Munck (Odette Lunettes), Dirk De Clippeleir (Ancienne Belgique), Marc Noppen (UZ Brussel) en Jeroen De Wit (Teamleader). Elk van hen getuigde hoe zij met passie, ondernemerschap en durf hun projecten realiseerden. Lees hun verhaal in de jongste editie van Voka Tribune.

Voor en na de gesprekken zorgde Komill Foo voor de muzikale omlijsting. Zij spoorden de ganse zaal aan tot zingen en dromen, onder meer met het prachtige nummer ‘Ruimtevaarder’. Kortom, Voka zette 2018 met veel geestdrift en ambitie in: en daar hoorde nadien ook een lekker hapje en een drankje bij.

Powered by flickr embed.

Persverslag

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez