Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerk Circulariteit

Netwerk Circulariteit

Ontdek ons nieuwe netwerk rond circulariteit! In vier boeiende bijeenkomsten (plus een inspirerende kick-off) krijg je de kans om om ervaringen uit te wisselen met andere bedrijven die vergelijkbare uitdagingen hebben en krijg je waardevolle informatie van experts over hoe je het meeste kunt halen uit jouw circulaire project.  

Door boeiende sprekers en bedrijfsbezoeken te combineren, willen we het gesprek rond circulariteit stimuleren en samen de uitdagingen aangaan die hiermee gepaard gaan. Dit is dé plek waar je al je vragen kunt stellen en waar we samen op zoek gaan naar antwoorden.

Circulaire projecten brengen uitdagingen met zich mee, zoals het verkrijgen van grondstoffenverklaringen of het introduceren van nieuwe bedrijfsmodellen. Toch zijn er ook veel voordelen, zoals het mogelijk meerdere keren verkopen van producten met nieuwe businessmodellen en het behoud van eigendom over je producten of het opwaarderen van afvalstromen.

Wat is circulariteit? 

Circulariteit omvat een breed scala aan principes en praktijken die gericht zijn op het minimaliseren van verspilling, het maximaliseren van efficiëntie en het hergebruiken van hulpbronnen. Het gaat niet alleen om het verminderen van afval en het recyclen van materialen, maar ook om het herontwerpen van producten en processen, het stimuleren van deeleconomieën, het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen en het herstellen van natuurlijke ecosystemen. 

Kijk ook eens of je proces al ergens terugkomt in het bekende vlindermodel.Door circulariteit na te streven, streven we naar een duurzamere en veerkrachtigere economie die waarde creëert op de lange termijn. In ons netwerk verkennen we al deze aspecten van circulariteit en moedigen we innovatieve benaderingen aan om deze principes in de praktijk te brengen. 

Doelgroep

Voor bedrijven met minimaal 20 FTE's die een circulair project hebben lopen (vb. urban mining, het terughalen van oude producten, het werken met as-a-service- of leasingmodellen, het opwaarderen van afvalstromen, of het integreren van ecodesign in nieuwe productontwikkeling), en specifiek voor medewerkers die betrokken zijn bij het leiden van dit circulaire project. 

Stuurgroep

Zin om een voortrekkersrol te spelen binnen dit netwerk? Stel je dan ook kandidaat om mee in de stuurgroep te zitten en bepaal mee de thema's die we aanpakken. 

Lidgeld 

Het lidgeld bedraagt €660,- excl. btw per werkingsjaar. Dit loopt van september t.e.m. juni. In deze periode komt het netwerk vier keer per jaar samen na een kick-off met de andere netwerken en communities. 

Ik stel me kandidaat

In samenwerking met

smartloops

Contactpersoon

Jana Scheers

Adviseur Duurzaam Ondernemen