Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Maandelijkse update uit onze Internationaal Ondernemen Nieuwsbrief

Maandelijkse update uit onze Internationaal Ondernemen Nieuwsbrief

  • 14/05/2024

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste internationale ontwikkelingen, gratis opleidingen en komende evenementen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Inschijven kan eenvoudig via je profiel bij mailvoorkeuren.

Leveranciers zoeken in China 

Je zoekt een leverancier in China, wat nu? Gebruik openbare bronnen zoals Alibaba.com, etc. om een longlist van potentiële leveranciers op te stellen. Screen ze vervolgens op technische mogelijkheden, financiële situatie en kwaliteitsnormen. Lees hier wat je nog meer moet doen.

Seoul aan top 'Global Best to Invest'-ranglijst

Site Selection, een wereldwijde investeringsinformatie-website, rangschikt jaarlijks de beste landen, regio's en metropolen om in te investeren. In 2024 steeg Seoul voor het eerst naar de top van de metropolenlijst. Onder de landen nam Korea de 9e plaats in. 

Heb je interesse handel te drijven in Zuid-Korea? Voka organiseert van 9 tot 16 november 2024 een Exploratie en B2B-missie naar Zuid-Korea

EU Business in Japan

Japan wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2020 met 46% verminderen en in 2050 koolstofneutraal zijn. Hiervoor stimuleert Japan actief innovatieve technische oplossingen in het kader van de strategie “Groene transformatie” (GX). 

Het is ook land van de rijzende zon én de aanstaande Wereldtentoonstelling in 2025. Ontdek samen met Voka het ondernemende en bruisende Osaka tijdens een bezoek aan de Expo Japan 2025 maar ontdek ook samen met ons Tokyo en Kyoto. Bekijk hier het programma.

Uitnodiging: Market Access Day 2024

Word je geconfronteerd met handelsbelemmeringen en ben je opzoek naar deskundig advies om dit te overwinnen? Wil je weten hoe je voordeel kan halen uit de handelsovereenkomsten van de EU en hoe je jouw activiteiten in het buitenland kunt uitbreiden?

Je krijgt de kans geven om op 26 juni 2024 meer te leren over de opportuniteiten en uitdagingen van het EU-handelsbeleid, met inbegrip van de vrijhandelsovereenkomsten met derde landen en instrumenten zoals het Access2Markets-platform. Meer info en inschrijven vind je hier.

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Hervée Claeys

Projectverantwoordelijke Internationaal ondernemen

Full bio of Hervée Claeys