Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Twee generaties Voka

Twee generaties Voka

  • 30/11/2023

Op 1 januari 2024 zal Kim Kerkhofs 25 jaar in dienst zijn bij Voka Mechelen-Kempen. Na haar aanwerving bracht ze ook haar eigen moeder mee aan boord van de Kamer. Twee generaties samen op de werkvloer dus. Een uniek verhaal van in totaal 14 jaar zij aan zij samenwerken. 

Kim, proficiat met je 25 jaar bij Voka. Herinner je je nog je eerste werkdag?

“Dat is al wel een heel tijdje geleden maar ik kan me die nog wel goed herinneren.  ’s Morgens opstaan om met de trein naar Mechelen te gaan, en dan te voet naar het mooie herenhuis in het midden van de Stad Mechelen. De eerste kennismaking met de collega’s was een hele fijne ontmoeting. De eerste dag is toen voorbij gevlogen. Nadien ben ik elke dag met veel plezier vertrokken naar het mooie Mechelen om in zo’n prachtig kantoor te gaan werken."

Hoe was het om samen te werken met je moeder? 

“Ik weet nog goed dat Willy (Ivens – toenmalig directeur) me vroeg of het goed was dat ons mama ook op de Kamer kwam werken. Eerst parttime als ondersteuning voor administratie Ondernemers en nadien fulltime als boekhoudster. Ik vond dit geen probleem. Ook al was het soms natuurlijk niet zo gemakkelijk. Je ziet je mama gans de week, op je werkplek, en dan durfde ik in het weekend wel eens eentje overslaan om op bezoek te gaan 😊. Wanneer onze zoon, Jonas, geboren werd, veranderde de aanspreking van mama naar moeke. Dus noemde ik ook op kantoor ons mama - Moeke en zo groeide het woord “Moeke” in kantoor. Andere collega’s spraken ons mama ook aan als moeke ‘Marja’.  Wat ik, en zijzelf, wel tof vond. Ons Moeke kan heel lekkere desserts maken waarvan wij, collega’s, naar harte van konden smullen. Dit moeten we natuurlijk wel missen sinds ze op pensioen is.”  😊

Hoe heb je de Kamer op die 25 jaar zien evolueren? 

“De Kamer is op 25 jaar enorm geëvolueerd. Digitalisering, dat bestond wel maar was toen nog niet ingeburgerd. Stapels kaften en papieren werden bijgehouden, …. Enorm veel archief. Ik ben echt blij dat dit nu allemaal digitaal kan. Ook qua collega’s en dienstverlening zijn we gegroeid. Toen ik 25 jaar geleden startte op de Kamer van Koophandel van het arrondissement Mechelen waren we met ongeveer tien collega’s, en nu zijn we gegroeid naar een mooie Kamer met een 50-tal superfijne collega’s. En wat we onze ondernemers nu kunnen aanbieden, qua opleiding, communities, ondersteuning is alleen maar sterk geëvolueerd.” 

Ken je nog een straf verhaal van vroeger om met de collega’s te delen? 

“Oei een straf verhaal. Ik kan enkel maar fijne herinneringen vertellen van al onze mooie reisjes die we gemaakt hebben naar het buitenland samen met de collega’s. Van Barcelona, Valencia, Londen, Porto, Lissabon,…. Dat waren stuk voor stuk superfijne tripjes met heel veel toffe verhalen…. Maar die zijn niet voor publicatie vatbaar, ik koester ze mooi zelf.” 😊

In 2023 mocht je dan de deuren sluiten van het kantoor waar je al 24 jaar werkte. Ben je tevreden op je nieuwe stek? 

“Ik ben supertevreden op ons nieuw kantoor. Het gebouw had zijn limieten bereikt en kon niet meer voldoen aan de groei van onze organisatie. Het stadscentrum werd verkeersarm zodat het steeds moeilijker was om ons te bereiken. Het nieuwe kantoor ligt op een toplocatie en is duurzaam, modern én bereikbaar. De verhuis heeft me heel veel energie gegeven. Zowel het onovertroffen uitzicht, de gezonde portie daglicht, de rustgevende strakke kantoorindeling als de nabijheid van de fijne collega’s dragen ertoe bij dat ik elke werkdag met het juiste been uit bed stap. Ook nog na 25 jaar.”