Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • "We bouwen 100% circulair."

"We bouwen 100% circulair."

  • 31/08/2023

Een gebouw een tweede of zelfs derde leven geven, eventueel op een andere locatie. Bij De Meeuw België zit circulair bouwen in de bedrijfsgenen. “Onze modulaire bouwelementen zijn afgestemd op hergebruik én verplaatsbaarheid”, zo licht CEO Hans Vonck toe. “Flexibiliteit tot in de kleinste details, daar draait het om. Bouwafval beschouwen we als een ontwerpfout en vermijden we maximaal.”

De tijd dat modulair bouwen gelijkstond met containerbouw ligt al lang achter ons. Modulair bouwen door De Meeuw biedt opdrachtgevers heel wat architecturale mogelijkheden. Elk gebouw krijgt zo de gewenste identiteit en uitstraling. Ook op functioneel en technisch vlak wordt iedere behoefte op maat ingevuld.

Flexibiliteit is de grote meerwaarde

De grote meerwaarde schuilt in de flexibiliteit. Hans Vonck: “Onze modulaire gebouwen voldoen dankzij het industriële productieproces aan alle kwaliteitsnormen en zijn snel gebruiksklaar. Uitbreiden, inkrimpen of upgraden is op elk moment mogelijk. “Zelfs een volledige ombouw - inclusief verplaatsing - behoort tot de opties. Op die manier voldoet jouw gebouw altijd aan de behoeftes. Dat geldt voor woonkernen, kantoorgebouwen, scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen.”

Levensduur én gebruiksnut

Voor De Meeuw België primeert niet het eigenaarschap van het gebouw, wél het gebruiksnut. “Dankzij de ingebouwde flexibiliteit en circulariteit garandeert onze infrastructuur een totale gebruiksperiode die de traditionele bouw- en verbouwingsmethodes overtreft.”

Circulariteit + wonen = flexwonen

Ook op de krappe woningmarkt is er dringend nood aan flexibiliteit. “Sociale woningen, arbeidsmigranten, studentenkoten, noodwoningen bij rampen,… Specifieke doelgroepen vallen steeds meer uit de boot. Met onze unieke formule voor flexwonen activeren we braakliggende terreinen voor woonprojecten. Na een gebruiksperiode van tien jaar verlengen we of herbouwen we de woonkern elders weer op. We ontwikkelden flexwonen om de acute woonproblemen kordaat aan te pakken. In Nederland staan er al tal van sprekende referenties.”

Geslaagd referentieproject Imec

Het kantoorproject voor Imec toont mooi de troeven van modulair bouwen. “Dit kantoorgebouw telt vier verdiepingen, goed voor in totaal 2.100 m². De grote buitenramen zorgen voor een overvloed aan daglicht. Automatische zonwering en akoestische aanpassingen garanderen het werkcomfort. De landschapskantoren zijn met glazen wanden efficiënt en flexibel opgedeeld. Klimatisatie met warmterecuperatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. We werken met Imec samen op basis van een all-in huurformule, wat ook onderhoud omvat. We hielden al rekening met een mogelijke uitbreiding. Zo kunnen we op korte termijn altijd voldoen aan groeiende capaciteitsnoden.” 

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie