Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • "Tot 90% aan CO2-uitstoot besparen dankzij een juiste mix van consolidatie en groene voertuigen."

"Tot 90% aan CO2-uitstoot besparen dankzij een juiste mix van consolidatie en groene voertuigen."

  • 04/09/2023

BD Logistics is de Belgische specialist in leveringen en ophalingen met toegevoegde waarde. Dankzij hun unieke netwerk van lokale depots bieden ze ongeëvenaarde, fijnmazige toegang tot consumenten en bedrijven op het hele Belgische grondgebied. Zo bieden ze hun klanten één nationaal aanspreekpunt voor al hun logistieke stromen.

Oer-Belgisch bedrijf

BD Logistics maakt samen met BD Media deel uit van de BD Group. Hiermee zijn ze al meer dan zestig jaar een gevestigde
waarde als Belgisch bedrijf met meer dan 250 werknemers. Raf Lambrix, CEO BD Group, en Kristof Gouvaerts, Managing Director BD Logistics, zijn sinds de overname van CityDepot en Dockx Select de trekkers van dit snelgroeiende bedrijf.

Complexe logistieke oplossingen

Een antwoord bieden op verschillende complexe logistieke vraagstukken is waar ze bij BD Logistics op dagdagelijkse basis mee bezig zijn. Van grote leveringen, gekoelde leveringen, duurzame stadsleveringen, stockage in een van hun depots, ophalen van complexe goederen met uitsortering,… Kortom: transportoplossingen aanbieden met meerwaarde.

"Tot 90% aan CO2-uitstoot besparen dankzij een juiste mix van consolidatie en groene voertuigen."

Toegevoegde waarde is key

Heel hun propositie is gebaseerd op toegevoegde waarde bieden en dit wordt op verschillende manieren waargemaakt. Eerst en vooral is BD Logistics sparringpartner voor haar klanten. Ze beschikken over verschillende depots verspreid over heel België waardoor ze zeer lokaal verankerd zijn. Daarnaast is duurzaamheid in de breedste zin van het woord key in hun verhaal. Dit zowel op sociaal vlak als op ecologisch vlak. Het is mogelijk om tot 90% aan CO2 te reduceren door consolidatie en het inzetten van het meest optimale en groene voertuig.

Een innovatief groen hart

Na vele investeringen in de aankoop van een hele vloot aan elektrische bestelwagens, CNG meubelbakken en HVO vrachtwagens volgt nu de volgende stap… de aankoop van elektrische vrachtwagens die de overall CO2-uitstoot nog drastischer verlagen.

Stevige groeiambitie

Sinds vorig jaar wordt BD Group, de overkoepelende organisatie van BD Logistics en BD Media, geleid door Leen Dehantschutter, Raf Lambrix, Roel Simons en Kristof Gouvaerts, die samen tevens meerderheidsaandeelhouder zijn. In 2022 zag de logistieke poot zijn omzet toenemen van 12 naar 15 miljoen euro. En dit willen ze binnen de drie à vier jaar verhogen tot 40 miljoen. Om dat te realiseren werkt BD Logistics sterk aan de uitbreiding van de eigen activiteiten en klantenportefeuille, anderzijds zijn nieuwe overnames binnen logistiek met
toegevoegde waarde zeker ook een optie.

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie