Skip to main content
Map
  • Real Estate Community te gast bij De Meeuw in Willebroek

Real Estate Community te gast bij De Meeuw in Willebroek

  • 05/10/2021

Voor het eerst sinds meer dan een jaar opende het Covid Safe Ticket de deur voor een voltallige live REC-sessie. Op 21 september 2021 ontmoette de Real Estate Community elkaar weer bij De Meeuw in Willebroek. Het topic? Industrialisatie in de bouwsector en prefab.

🏗 De bouwsector staat voor allerlei uitdagingen en heeft de weg van innovatie ingeslagen. Sommigen durven zelfs al spreken van een ‘vierde industriële revolutie’ waar niet enkel fysieke arbeid door robotica vervangen zal worden maar ook taken die we voorheen tot het exclusieve domein van de mens rekenden. Daarom nodigde de Real Estate Community twee experten uit om hun kijk hierop te delen.

🏭 Thomas Deryckere van PwC beet de spits af met zijn inzichten over de stand van zaken in de sector omtrent bouwindustrialisatie. Hij schetste een aantal uitdagingen waarvoor de vastgoedsector staat en ook enkele tools waar je mee aan de slag kan.

🏭 Nadien nam Niki Cauberg van WTCB het woord voor een deep dive in bouwindustrialisatie. Hij is dan ook niet voor niets zowat de 'founding father' van deze term.

🏙 Voor onze gastlocatie De Meeuw zijn dit ook absoluut geen onbekende termen. Gastheer Koen Lismont vertelde hoe zij mee aan de wieg stonden van de prefabricatie en modulaire bouw. De deelnemers werden hier ook volledig in ondergedompeld tijdens de bedrijfsrondleiding.

📈 De sprekers gingen ook in dialoog met de community. Daaruit leerden we dat de overgrote meerderheid van de bedrijven de digitale investering naar volgend jaar toe gaat verhogen. De meesten hebben ook een bedrijfsplan klaar met uitrol in de volgende drie jaar om een hogere digitalisatiegraad na te streven.

🍽 We sloten de avond af met een heerlijke walking dinner en interessante netwerkmomenten. Dat was lang geleden en je zag meteen dat het een blij weerzien was voor de deelnemers.

Bekijk hier onze aftermovie 👇

 

Contactpersoon

Fréderique van Hout

Coördinator levenslang leren

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice