Skip to main content
Map
  • Kickoff MBA Highlights 2021

Kickoff MBA Highlights 2021

  • 24/06/2021

Vorige week donderdag schoot de Champions League van de opleidingen uit de startblokken in onze regio: MBA Highlights! Een topploeg van straffe ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen werd al meteen ondergedompeld in sessies financieel management en strategie verzorgd door experten van Solvay Brussels School of Economics & Management.

Op de eerste dag maakten de deelnemers kennis met elkaar en pitchten ze allemaal een business case waaraan ze binnen hun bedrijf willen werken. Deze geïntegreerde business case wordt de rode draad doorheen het traject, waarbij de deelnemers meteen de vertaalslag van theorie naar praktijk maken. 's Avonds sloot de groep af met een lekker en gezellig diner buiten bij de sierfontein van Van der Valk hotel Mechelen.

 

Vrijdag vlogen de ambitieuze ondernemers er meteen in met de module financieel management gegeven door Laurent Gheeraert van Solvay Brussels School of Economics & Management. Ze kregen inzicht in CFO-rol van een bedrijf en leerden hoe je op basis van financiële gegevens en ratio's juiste beleidsbeslissingen kunt nemen. De dag werd afgesloten met een creatieve activiteit begeleid door programmacoach Guy Peeters, waarbij de deelnemers elkaar en zichzelf beter leerden kennen.

Zaterdag sloot de groep het eerste MBA-weekend af met de module introductie tot strategie met Bruno Wattenbergh van Solvay Brussels School of Economics & Management. Een ware eye-opener voor vele deelnemers waarmee ze meteen de strategie van hun eigen bedrijf kunnen bijschaven.

De deelnemers leren niet alleen bij tijdens de modules zelf, maar ook tussendoor door onderling ervaringen uit te wisselen en zo hun netwerk uit te breiden. Het enthousiasme en de ondernemerschapsvibes van de groep werken inspirerend en aanstekelijk. Na deze eerste sessie kijkt iedereen vol verwachting uit naar de tweede. Op de planning van volgende sessies staan nog o.a. groeistrategie, persoonlijk leiderschap, strategische marketing, HR, sales én inspirerende keynotes van Topmanagers uit de regio. Ronnie Leten geeft op de volgende sessie een inspirerende keynote en Stef Heylen staat in het najaar op het programma.

Wil jij volgend jaar ook jouw management skills verbreden en je leiderschapsstijl verder ontwikkelen? Bekijk hier het MBA Highlights traject 2022 en schrijf je in voor één van de infosessies.

Contactpersoon

Fréderique van Hout

Coördinator levenslang leren

imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov