Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Laetitia Speltdoorn waagde De Sprong met Azorti

Laetitia Speltdoorn waagde De Sprong met Azorti

  • 07/05/2024

“Mijn ondernemersverhaal heeft er altijd ingezeten. Ik heb lang in loondienst gewerkt in de evenementensector maar ben altijd een intrapreneur geweest. Ik wilde wel iets voor mezelf beginnen, maar durfde niet. In corona werd ik technisch werkloos, dus heb ik toch maar de stap gezet. Ik had niets meer te verliezen. Zo ben ik dus als ondernemer gestart. Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan.”

Vanalles

“Om in corona met een bedrijf te starten in de evenementensector: dat was niet evident. De hele sector lag op zijn gat. Maar het gaf me wel de kans om na te denken over wat ik wilde doen. En in eerste instantie was dat: vanalles. Ik heb bijvoorbeeld een opleiding grafische vormgeving gevolgd. Ik heb date nights georganiseerd en een intiem kerstfeest voor maximum zes personen. Voor een bedrijf hebben we eens een oude cafetaria in het bedrijfsgebouw omgebouwd tot een winterbar. De wanden hebben we bekleed met hout, buiten hebben we een houten chalet gebouwd. Niemand wist wat we daar aan het doen waren, maar na twee dagen opbouw waren de medewerkers allemaal overweldigd. En intussen zijn we gegroeid naar corporate events tot 10.000 personen.”

Bryo

“Mijn ervaring zit in de televisiewereld, musicals en publieksevenementen. Ik heb van alle sectoren wel wat geproefd. Elke sector heeft zijn eigen krachten, maar er was nog geen bedrijf dat het praktische combineerde met afwerking tot in de puntjes en pure show. Die expertise konden wij wel brengen. Omdat er bij ondernemerschap veel komt kijken, wilde ik me wel laten begeleiden. Daarom heb ik bij Voka Bryo Start-up gevolgd. Dat was een succesvol eerste traject. Maar intussen ben ik overgeschakeld naar Bryo Scale-Up. De sterkte van dat traject is dat je omringd bent door gelijkgestemde ondernemers die op hetzelfde niveau aan het ondernemen zijn. Dat maakt dat je veel ervaringen kan delen.”

Ervoor gaan

“Mijn tip voor mensen die nog twijfelen om ondernemer te worden? Gewoon doen. Je kan eigenlijk niets verliezen. Ofwel win je, ofwel leer je eruit. Dus als je het gevoel hebt dat je een ondernemer wil zijn, moet je je dromen waarmaken en er gewoon voor gaan.” 

Contactpersonen

Ward Paridaens

Coördinator jong ondernemerschap

Kaat Roels

Medewerker Ondernemerschap

Ik ben net gestart met mijn onderneming!

Ben jij net gestart met je eigen zaak? Proficiat! Kan je wel wat ondersteuning gebruiken of zoek je een klankbord? Check dan zeker ons traject Bryo STARTUP

Artikel uit publicatie