Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Jambon en Crevits op Vokastage bij Pfizer

Jambon en Crevits op Vokastage bij Pfizer

  • 07/09/2021

Farmabedrijf Pfizer in Puurs-Sint-Amands heeft een nieuw trainingscentrum. Vlaams minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits hebben het centrum - tijdens een Vokastage - ingehuldigd. In het centrum kunnen nieuwe medewerkers oefenen voor de echte praktijk.

Met 117 ingeschreven politici bereiken de Voka Zomerstages dit jaar een record. Onder meer de premier, 18 ministers en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer.

Zomerstage Voka

Jan Jambon en Hilde Crevits waren vandaag aan de beurt. Ze hebben de productiesite kunnen bezoeken waar het Pfizer-vaccin wordt gemaakt en verpakt. Tijdens het bezoek - onder leiding van managing director Luc Van Steenwinkel - hebben ze ook het nieuwe trainingscentrum ingehuldigd. Nieuwe medewerkers maken sinds deze zomer gebruik van het centrum. Het is een gesimuleerde productieruimte. Nieuwe medewerkers kunnen er bepaalde technieken en procedures oefenen.

200 vacatures

Vanuit Voka hadden Tom Laveren (gedelegeerd bestuurder Voka Mechelen-Kempen) en Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka vzw) nog een boodschap. “We zijn wereldkampioen in het vaccineren. Mede dankzij Pfizer. We moeten nu ook kampioen worden in het activeren van mensen. De werkgelegenheidsconferentie is vandaag (dinsdag) begonnen. We verwachten échte ingrepen. Een bedrijf als Pfizer zoekt momenteel 200 mensen. Ze zijn geen uitzondering. Het tekort aan handen is voelbaar in heel veel bedrijven. Op dit moment raken er in de regio Mechelen-Kempen meer dan 6.500 vacatures niet ingevuld. De groei van onze bedrijven wordt zo bedreigd. Vlaanderen moet eigen accenten leggen voor het arbeidsmarktbeleid."

 

Meer lezen over de Voka Zomerstages 2021? Klik hier voor een overzicht. 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder