Skip to main content
  • Elisabeth Vermeulen op Vokastage bij Novartis

Elisabeth Vermeulen op Vokastage bij Novartis

  • 25/09/2021

Op vrijdag 24 september ging Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen en lid van de Senaat, op Vokastage bij Novartis in Puurs. We werden ontvangen door CEO Peter Van Autryve.

Novartis is een farmaceutisch bedrijf met een breed scala aan producten: het is allesbehalve een “one molecule company”. Het bedrijf stelt alleen in Puurs 1500 werknemers te werk. We kregen een rondleiding in de productieafdeling, waar de productie van oogdruppels de blikvanger was.

We hadden interessante en open gesprekken over duurzaamheid op alle vlakken; energiebeleid, afval en human ressources. Indrukwekkend hoe veel Novartis investeert in energieprojecten. Er werd besproken dat het problematisch is dat bedrijven onderling geen energiestromen kunnen uitwisselen. Doordat dit via het net moet, haal je daar als bedrijf weinig uit (financieel).

Daarnaast is het bedrijf ook een voorloper in modern HR-beleid, met een focus op “people sustainability”. Zo komt er elke vrijdag een bedrijfsarts die ervoor zorgt dat medewerkers hun mentale gezondheid centraal staat, krijgen zowel vaders als moeders 14 weken betaald verlof na de geboorte van een kindje en kan iedereen (in overleg) zelf beslissen hoe vaak en wanneer ze thuiswerken.   

Bedankt voor de interessante stagedag! 
 

Contactpersonen

Fientje Moerman

Ondernemingsadviseur

Astrid Vanbever

Ondernemingsadviseur

Van Roey - September
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Remant
IMU - vzw - Bank van Breda
AW_Welt_6stappenplan
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - salesforce
imu - vzw - Altez
IMU - vzw - Bebat
IMU - VZW - multibureau
Proximus
AW_Digitalisering