Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • De zes vragen aan… Ann Vanoverberghe (DHL)

De zes vragen aan… Ann Vanoverberghe (DHL)

  • 03/04/2024

Al sinds de jaren vijftig wordt op de derde donderdag van april de management assistant in de bloemetjes gezet. De uitgelezen kans om het Lerend Netwerk in de kijker te zetten. Een plek waar je collega’s ontmoet, knowhow met elkaar deelt en een netwerk uitbouwt. Geen klassieke opleiding, wel een programma volledig afgestemd op jouw noden. Ann Vanoverberghe is een enthousiaste deelnemer.

Hoe ben je bij DHL terechtgekomen?

“Na een loopbaan van dertien jaar in het buitenland was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in België. Via het toenmalige rekruteringsbureau Secretary Plus Mechelen (tegenwoordig Bright Plus Mechelen), ben ik in contact gekomen met DHL Supply Chain. Dit jaar werk ik er intussen twaalf jaar.”

Wat doet DHL?

“DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klantenexpertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Wereldwijd is het een netwerk van meer dan 220 landen met 395.000 medewerkers.”

“DHL Supply Chain biedt gespecialiseerde logistieke diensten aan: bijvoorbeeld supply chain oplossingen en expertise voor diverse strategische industriesectoren zoals life sciences, gezondheidszorg, technologie, automotive, e-fulfillment en e-commerce. We gaan heel breed in onze dienstverlening: we willen de complexiteit van onze klanten zoveel mogelijk beperken en de waarde van supply chain maximaliseren.”

Wat maakt jullie uniek?

“Onze mensen en onze waarden, die zijn cruciaal voor het succes van ons bedrijf. Ze dragen ertoe bij dat DHL zo'n inspirerende en dankbare plek is om aan je carrière te werken en alles uit jezelf te halen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en echt iets te kunnen betekenen voor anderen. Eén van die waarden is: betrokkenheid van elke medewerker. En met elke medewerker bedoelen we iedereen – in elk team, op elk niveau. We werken als één groot, inclusief team, in een vriendelijk werkklimaat. Betrokken wil ook zeggen dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemerschap serieus nemen. Diversiteit, gelijkwaardigheid en samenhorigheid zijn belangrijk voor ons. Wij delen dezelfde mentaliteit, we verwelkomen en waarderen de unieke inbreng van eenieder en respecteren elkaar.”

“Een tweede waarde is het verschil maken. Dat gaat over zingeving en innovatie, het hart van ons bedrijf. We gebruiken de nieuwste technologieën, omarmen digitalisering en focussen op duurzaamheid. Succes in de markt gaat bij ons samen met het stimuleren van positieve verandering.”

Wat zijn jouw ambities?

“Ik las onlangs een pop-up column van Isabel De Wit (assistant- manager voor Colruyt en columnist voor FERM) waarin ze onder andere het volgende schreef: ‘Wij maken het onmogelijke mogelijk en zijn steeds voorbereid op… het onvoorbereide’. Dit is zo herkenbaar en laat het nu net elke dag mijn ambitie zijn om dat ‘onvoorbereide’ te verwezenlijken.”

Wat betekent het Lerend Netwerk Management Assistants voor jou?

“Toen ik voor het eerst werd gecontacteerd door Voka om aan te sluiten bij het Lerend Netwerk, heb ik vriendelijk bedankt. Dat er ook nog bijnemen, terwijl het al zo druk is, wat heb ik eraan”, dacht ik. “Eén van de typische kenmerken van een management assistant is dat wij er altijd zijn voor een ander en weinig aan onszelf denken. Dus toen ik nog eens gecontacteerd werd en erover sprak met mijn leidinggevende, heb ik volmondig ja gezegd. Het was de juiste beslissing! Ik ben in een gezellige groep terecht gekomen en al heel snel bleek dat we allemaal dezelfde uitdagingen hebben in onze job als management assistant. Naast de interessante workshops die we krijgen, is er vooral ook tijd om te netwerken. We wisselen onderling onze ervaringen uit en ook niet onbelangrijk, we zijn vooral een luisterend oor voor elkaar.”

Heb je nog tips voor andere management assistants?

“Wij zijn miracle workers met uitstekende organisatorische vaardigheden, die het gewoon zijn om onder druk te presteren. Als je af en toe wilt ontsnappen aan die drukte, dan kan ik vooral aanraden om aan te sluiten bij het Lerend Netwerk Management Assistants.” 

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie