Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • De sprong: Sil Imbrechts en Erik Laga van Talent Lounge

De sprong: Sil Imbrechts en Erik Laga van Talent Lounge

  • 21/03/2024

In een uitdagende arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om de juiste persoon op de juiste plek uit te spelen. Talent Lounge ondersteunt - met behulp van onder andere de kerntalentenmethode - HR-verantwoordelijken én medewerkers om keuzes te maken op basis van hun sterktes. “Mensen die hun kerntalenten vaak en doelbewust inzetten, krijgen daar energie van”, zegt Sil Imbrechts, zaakvoerder van Talent Lounge. “Plaats je deze talenten centraal op de werkvloer, dan creëer je een efficiënt en gemotiveerd team.”

Het koppel Sil Imbrechts en Erik Laga, de oprichters en zaakvoerders van Talent Lounge, zijn niet wat je noemt typische startende ondernemers. “We hebben er beiden al een stevige carrière opzitten”, vertelt Erik Laga. “Sil bouwde heel wat ervaring op als jongerentherapeute en teamcoach en ikzelf doorzwom heel wat watertjes binnen de overheid en was vijftien jaar algemeen directeur bij Stad Mechelen.” Tijdens de coronaperiode voelden Sil en Erik dat ze toe waren aan iets nieuws. “Als therapeut kom je vaak pas in beeld wanneer er problemen zijn”, legt Sil Imbrechts uit. “Je kan op die manier veel mensen helpen, maar toch was ik toe aan een positief verhaal. Toen ik in contact kwam met de kerntalentenmethode van Danielle Krekels en we er ons samen in gingen verdiepen, wisten we snel dat we onze nieuwe uitdaging gevonden hadden.”

Weloverwogen keuzes

“De kerntalentenanalyse van Danielle Krekels is een wetenschappelijk onderbouwde methode”, verduidelijkt Erik Laga. “Ze vertaalde haar inzichten naar drieëntwintig kerntalenten waarover we allemaal in meer of mindere mate beschikken. Het is de combinatie van de verschillende talenten en de weging ervan, die ieders unieke persoonlijkheid bepalen. Aan het einde van een analyse krijg je een verslag met een overzicht van je kleine, halve en sterke kerntalenten.” Met behulp van dat verslag kan je dan weloverwogen keuzes maken. “Zowel in je persoonlijke leven als op het vlak van studie, werk en loopbaanplanning”, vervolgt Sil Imbrechts. “Kennis over je kerntalenten geeft je het voordeel dat je kan vertrekken vanuit je sterktes. Activiteiten waarvoor je sterke kerntalenten kan inzetten, geven je energie. Moet je ergens een klein kerntalent voor aanwenden, dan gaat dat een veel grotere inspanning vergen. Bedrijven die mensen de kans geven om in te zetten op hun sterke kerntalenten, zijn bedrijven met gelukkige medewerkers, efficiëntere teams, met minder conflicten en met veel minder ziekteverzuim.” 

Expertise en coaching

“Met Talent Lounge willen we mensen vooral een veilige plek bieden om hun (kern)talenten te ontdekken”, weet Erik Laga. “We zetten onze expertise en coaching in voor zowel bedrijven als voor particulieren. Bedrijven kunnen we helpen met een kerntalentenanalyse van hun teamleden, zodat we de aard, het potentieel en de intrinsieke motivatie van de medewerkers in kaart brengen. Daarna kunnen ieders kerntalenten veel bewuster ingezet worden. Aansluitend biedt Talent Lounge de mogelijkheid om samen met het team de teamconstellatie te ontdekken en zo de teamdynamiek te versterken. Samen met onze Bryo- collega Kaat van De Fietsgids en Sisera Groep (kasteel Tivoli) bieden we ook een heuse teambuilding The 7 Summits die mooi aansluit bij de workshop. Ook ondersteunen we HR-diensten bij selectieprocedures waarbij verschillende selectietechnieken kunnen worden gecombineerd en helpen we met het evalueren van medewerkers. Individuen – die zich bijvoorbeeld willen heroriënteren - kunnen bij ons ook terecht voor een kerntalentenanalyse. En ook jongeren vanaf 14 jaar begeleiden we bij het maken van een studiekeuze op basis van hun kerntalenten.”

 

 Start of schaal je onderneming met Bryo

Proximus
imu - vzw - Altez

Artikel uit publicatie