Skip to main content
Map
  • Voka Lokaal Kempen West 'On Tour' en te gast bij Van Moer Logistics
Voka Netwerking

Voka Lokaal Kempen West 'On Tour' en te gast bij Van Moer Logistics

Voka Lokaal West is op 10 oktober “On Tour” op het Albertkanaal. Je leest het goed, met de boot! Je maakt kennis met niet één, maar 3 bedrijven: Group Victor Peeters, De Vlaamse Waterweg en Van Moer Logistics. We brengen onderweg namelijk een bezoek aan het splinternieuwe magazijn en de nieuwe binnenvaartterminal van Van Moer Logistics in Grobbendonk.

Een avond op en rond het Albertkanaal. Je maakt kennis met 3 bedrijven die de link tussen de Antwerpse Haven en de Kempen belichamen én bovendien een toonvoorbeeld zijn van multimodaliteit: 

  1. Van Moer Logistics opende in mei 2023 een nieuw magazijn van 27.000m² met een nieuwe binnenvaartterminal in Grobbendonk. Wij krijgen dit nieuwe magazijn in primeur te zien. Dagelijks komt daar een schip toe vanuit de haven van Antwerpen. De goederen worden in het magazijn in Grobbendonk overgeladen op vrachtwagens, waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming ergens in Europa. 150 containers per week zullen er behandeld worden. 
     
  2. Group Victor Peeters is, eerst en vooral, de lokale winnaar van de Prijs Ondernemen 2023. Ze zijn actief in industriële reiniging. Ze opereren hoofdzakelijk in de haven van Antwerpen bij hun klanten, maar hebben hun roots in Herentals. Je zal hun groene vrachtwagens ongetwijfeld al zien rijden hebben op de E313. 
     

  3. De Vlaamse Waterweg staat ons te woord over de toekomst van multimodaliteit innovatie in de binnenvaart, de impact van de werken op de Oosterweelverbinding en hun samenwerking met de bedrijven in de regio. 

We starten de avond in de jachthaven van Herentals, waar we met de boot vertrekken naar Van Moer Logistics in Grobbendonk. Na een bezoek aan hun site en een hapje en een drankje, keren we terug naar Herentals.

Programma

18.00u Ontvangst in de jachthaven van Herentals
18.15u Vertrek vanuit de jachthaven per boot.
 Sprekers op de boot: Johan Grutman, Vlaamse Waterweg en Bart Moonen, Group Victor Peeters 
19.15u

Aankomst bij Van Moer Logistics. Rondleiding door de nieuwe binnenvaartterminal en magazijn. 

19.15u Receptie met foodtruck 
20.30u Vertrek per boot vanuit Van Moer Logistics per boot terug naar Herentals
21.45u Einde

Met dank aan partner:

Netropolix

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator

Full bio of Fientje Moerman

Adres

Noordervaart 39
2200 Herentals

Wanneer

Prijs

Leden: € 35 (excl. btw)

Niet-leden: € 65

Max. 2 inschrijvingen per bedrijf

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

MK - Advertentie Van Dessel
Advertentie VanRoey- nov