Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Trendsafari Rotterdam

Trendsafari Rotterdam

De trend- en inspiratietour naar Rotterdam is dan ook een diepe duik waar participanten niet alleen inspiratie opdoen, maar ook  netwerken en strategische inzichten, instrumenten, ondersteuning krijgen om deze toe te passen in hun businessmodellen en praktijk van alledag. Met als doel om op allerlei verschillende manieren de vertaalslag te maken naar het bedrijfsleven.

We ruilen PowerPoint en flipcharts in voor een fiets en een stevig paar wandelschoenen. Een inspiratiesafari is daarom een ‘walking  lecture’ waar we de koplopers in innovatie en creativiteit rechtstreeks gaan bezoeken. Daarom kiezen we stadsdelen uit waar enclaves zijn ontstaan waar een nieuwe generatie ondernemers zich “21st  century  skills” eigen maakt, en  pioniert in de overlappingsgebieden van verschillende transitiethema’s. Zo bezoeken we onder meer:

 • Innovation Dock
 • De Witte Dewithstraat
 • Blue City
 • Cambridge innovation center
 • 42
 • En meer!

Inspiratie doen we bovendien niet enkel op bij de verschillende bezoeken, maar ook bij elkaar! Deze trendsafari vormt een uitstekende opportuniteit om je eigen netwerk verder uit te breiden met 
gelijkgestemde ambitieuze ondernemers boordevol ervaring en ideeën. Omgaan met transities is een beetje zoals surfen. Je moet de golf nemen, of de golf neemt jou. De trend- en inspiratietour naar 
Rotterdam is dan ook een diepe duik waar participanten niet alleen inspiratie opdoen, maar ook netwerken en strategische inzichten, instrumenten, ondersteuning krijgen om deze toe te passen in hun 
businessmodellen en praktijk van alledag.  

Dit alles onder leiding van 2 TOP gidsen op vlak van innovatie en toekomstverkenning, nl. Stefaan Vandist & Arash Aazami.

Rotterdam biedt ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap.

Programma

Dag 1: Rotterdam, een ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap.
 • Walking lecture: Stefaan Vandist
 • Walking lecture: Arash Aazami
 • Innovatieve sightseeing
 • Innovation dock
 • Supermercado
 • Prorail
 • De Witte Dewithstraat
 • ….

We trappen onze inspiratiesafari op gang met een originele sightseeing door Rotterdam met de watertaxi. We gaan voor anker aan Rotterdam Innovaton dock, waar technologie, innovatie en creativiteit centraal staan. Daarna brengt de watertaxi ons naar de Supemercado voor een heerlijke lunch. Na de innerlijke mens versterkt te hebben, gaan we op stap door de verschillende buurten van Rotterdam, met als gelegenheidsgids: tech-ondernemer Arash Aazami. Hier maken we kennis met de innovatie-visie van het Nederlandse Prorail en haar ideeën rond stadsontwikkeling. Om de dag af te sluiten schuiven we de benen onder tafel bij een van de vele hippe resto’s in de Witte Dewithstraat: een begrip in Rotterdam.

Dag 2: Innovatief ondernemen in de binnenstad
 • Trendpresentatie: food, hospitality en stadsontwikkeling
 • Walking Lecture: Stefaan Vandist
 • Cambridge innovation Center
 • Venture Café
 • RDM
 • Blue City: Rotterzwam, Fruitleather en Spireaux
 • Plek 42

Rise and shine. Na een deugddoend ontbijt serveert Stefaan Vandist ons een al even stevige trend-presentatie rond food, hospitality en stadsontwikkeling. Nadien houden we halt bij het Cambridge Innovation Center, een van de grootste tech-hubs van onze noorderburen. Ze vertellen er graag over de bijzondere dynamiek van het bedrijf en de rol van het Venture Café, een opmerkelijk start-up ecosysteem. Na een snelle stop voor een lunch, lonkt de volgende halte: Blue City, dé hotspot van de circulaire economie. In dit voormalige tropisch zwembad bezoeken we vernieuwende concepten als Rotterzwam, Fruitleather en Spireaux. Een andere stop is een bezoek en presentatie van 42, de plek waar start-ups rond fintech, cryptocurrencies en blockchain hun ding doen. Heel toepasselijk in een oud bankgebouw.

Let op: programma kan steeds gewijzigd worden.  

Doelgroep

Ondernemers en ondernemingen die voorsprong willen nemen en vanop de eerste rij willen zien welke uitdagingen én opportuniteiten er zijn. Tijdens onze bezoeken besteden we extra aandacht aan specifieke sectoren/thema’s maar ook ondernemers met een breed gezichtsveld zullen in dit programma tal van aanknopingspunten vinden waarmee ze binnen hun eigen onderneming aan de slag kunnen.

Sprekers

Stefaan Vandist

werkt als toekomstverkenner en innovatieconsulent zowel voor bedrijven, als steden en gemeenten. 


Arash Aazami

is een trotse Rotterdammer, futurist, innovator en ondernemer. 

 

stefaan foto

 

Wil je mee op deze trend- en inspiratietour?

We ontmoeten elkaar op 17/3 in Rotterdam, vanaf dan gaat de inspiratietocht al meteen van start. We overnachten in De Slaak. Waar luxe wordt gecombineerd met een rijke geschiedenis, maar ook een knap voorbeeld van innovatie in de hospitality-sector. Op 18/3 keren we - met een hoofd vol ideeën - terug naar België.

Meer info?

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering en innovatie

Full bio of Arne Vanlaer

Wanneer

Prijs

Voka leden
€ 1.250,00 excl. btw

Niet-leden
€ 1.900,00 excl. btw

Inbegrepen
Hotel The Slaak: overnachting, lunch, ontbijt & parking
Plaatselijk vervoer
Bedrijfs- en locatiebezoeken @Rotterdam
Lunch @Supermercado
Dinner @Witte Dewithstraat
Presentaties Stefaan Vandist & Arash Aazami

Niet inbegrepen
Vervoer naar en van Rotterdam
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Meer info?

Wanneer

Prijs

Voka leden
€ 1.250,00 excl. btw

Niet-leden
€ 1.900,00 excl. btw

Inbegrepen
Hotel The Slaak: overnachting, lunch, ontbijt & parking
Plaatselijk vervoer
Bedrijfs- en locatiebezoeken @Rotterdam
Lunch @Supermercado
Dinner @Witte Dewithstraat
Presentaties Stefaan Vandist & Arash Aazami

Niet inbegrepen
Vervoer naar en van Rotterdam
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Meer info?