Skip to main content
Rotterdam

Trendsafari Rotterdam

Om op een innovatieve en succesvolle manier te ondernemen, weten we dat inspiratie ontzettend belangrijk is. Daarom moeten we voor de noodzakelijke blikverruiming over de grenzen van steden, disciplines en sectoren heen durven kijken.

Met een inspiratiesafari bevrijden we inspiratie uit de vergaderzaal, en ruilen we PowerPoint en flipcharts in voor een fiets en een  stevig paar wandelschoenen. Een inspiratiesafari is daarom een ‘walking  lecture’ waar we de koplopers in innovatie en creativiteit rechtstreeks gaan bezoeken. Daarom kiezen we stadsdelen uit waar enclaves zijn ontstaan waar een nieuwe generatie ondernemers zich “21st  century  skills” eigen maakt, en  pioniert in de overlappingsgebieden van verschillende transitiethema’s. 

Inspiratie doen we bovendien niet enkel op bij de verschillende bezoeken, maar ook bij elkaar! Deze trendsafari  vormt een uitstekende opportuniteit om je eigen netwerk verder uit te breiden  met gelijkgestemde ambitieuze ondernemers boordevol ervaring en ideeën.  Omgaan met transities is een beetje zoals surfen. Je moet de golf nemen, of de golf neemt jou. De trend- en inspiratietour naar Rotterdam is dan ook een diepe duik waar participanten niet alleen inspiratie opdoen, maar ook  netwerken en strategische inzichten, instrumenten, ondersteuning krijgen om deze toe te passen in hun businessmodellen en praktijk van alledag.

Programma

Dag 1: Rotterdam, een ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap.

We trappen onze inspiratiesafari op gang met een originele sightseeing door Rotterdam met de watertaxi. We gaan voor anker aan Rotterdam Innovaton dock, waar technologie, innovatie en creativiteit centraal staan. Daarna brengt de watertaxi ons naar de Supemercado voor een heerlijke lunch. Na de innerlijke mens versterkt te hebben, gaan we op stap door de verschillende buurten van Rotterdam, met als gelegenheidsgids: tech-ondernemer Arash Aazami. Hier maken we kennis met de innovatie-visie van het Nederlandse Prorail en haar ideeën rond stadsontwikkeling. Om de dag af te sluiten schuiven we de benen onder tafel bij een van de vele hippe resto’s in de Witte Dewithstraat: een begrip in Rotterdam.

Dag 2: Innovatief ondernemen in de binnenstad

Rise and shine. Na een deugddoend ontbijt serveert Stefaan Vandist ons een al even stevige trend-presentatie rond food, hospitality en stadsontwikkeling. Nadien houden we halt bij het Cambridge Innovation Center, een van de grootste tech-hubs van onze noorderburen. Ze vertellen er graag over de bijzondere dynamiek van het bedrijf en de rol van het Venture Café, een opmerkelijk start-up ecosysteem. Na een snelle stop voor een lunch, lonkt de volgende halte: Blue City, dé hotspot van de circulaire economie. In dit voormalige tropisch zwembad bezoeken we vernieuwende concepten als Rotterzwam, Fruitleather en Spireaux. Een andere stop is een bezoek en presentatie van 42, de plek waar start-ups rond fintech, cryptocurrencies en blockchain hun ding doen. Heel toepasselijk in een oud bankgebouw.

Na een fantastische 2-daagse inspiratietrip keren we terug richting België.

Let op: er kunnen nog lichte wijzigingen gebeuren aan het programma.

Wil je mee op inspiratiesafari?

We ontmoeten elkaar op 30/9 in Rotterdam, vanaf dan gaat de inspiratietocht al meteen van start. We overnachten in De Slaak. Waar luxe wordt gecombineerd met een rijke geschiedenis, maar ook een knap voorbeeld van innovatie in de hospitality-sector. Op 1/10 keren we - met een hoofd vol ideeën - terug naar België.

Doelgroep

Ondernemers en ondernemingen die voorsprong willen nemen en vanop de eerste rij willen zien welke uitdagingen én opportuniteiten er zijn. Tijdens onze bezoeken besteden we extra aandacht aan specifieke sectoren maar ook ondernemers met een breed gezichtsveld zullen in dit programma tal van aanknopingspunten vinden waarmee ze binnen hun eigen onderneming aan de slag kunnen.

We gaan op stap met

Stefaan Vandist

werkt als toekomstverkenner en innovatieconsulent zowel voor bedrijven, als steden en gemeenten. 


Arash Aazami

is een trotse Rotterdammer, futurist, innovator en ondernemer. 

 

stefaan foto

 

Contactpersoon

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering & innovatie

Wanneer

Prijs

Voka Leden
€1.250,00 excl. btw

Niet-leden
€1.900,00 excl btw

INBEGREPEN

  • Hotel The Slaak: overnachting, lunch, ontbijt & parking
  • Plaatselijk vervoer
  • Bedrijfs- en locatiebezoeken @Rotterdam
  • Lunch @Supermercado
  • Dinner @Witte Dewithstraat
  • Presentaties Stefaan Vandist & Arash Aazami

NIET INBEGREPEN

  • vervoer naar en van Rotterdam

PRAKTISCH
Hotel
The Slaak
Slaak 34, 3061 CS Rotterdam

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Ontdek onze 4-daagse boost your business bootcamp!
Van Dessel Insurance
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl