Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Go International: ontwikkel jouw internationale strategie

Go International: ontwikkel jouw internationale strategie

 • Hybride

Plan je te ondernemen in het buitenland, maar heb je beperkte ervaring met internationale handel en export? Zoek jij ondersteuning bij het ontwikkelen van die noodzakelijke internationale strategie? Tijdens het Go International traject werk je samen met experts en collega-ondernemers aan een gedetailleerd exportplan op maat van jouw bedrijf.

Tijdens het Go International begeleidingstraject ontwikkel jij als ambitieuze ondernemer een concrete en onmiddellijk inzetbare internationale strategie. Internationaal ondernemen verrijkt jouw onderneming, maar heb je ook al gedacht aan de financiële kosten en risico’s, de fiscale aspecten, internationale en lokale tewerkstelling alsook de juridische regels waar je absoluut rekening mee dient te houden? Dit traject bereid je alvast optimaal voor op jouw internationale avontuur en stoomt jouw onderneming klaar om ook in het buitenland competitief en wendbaar te blijven.

Hoe optimaliseren wij samen jouw internationaal groeipotentieel? Niet alleen de inhoud, maar ook het programma van dit traject is op maat van jouw bedrijf. De thema’s alsook de data in dit traject bepaal jij samen met jouw collega-ondernemers. 

Benieuwd naar het concrete verloop?

 • Na inschrijving wordt er via een intakegesprek eerst kennisgemaakt en gepolst naar jouw verwachtingen.
 • Kick-off 11 juni: eerste kennismaking met alle deelnemers en een algemene blik vooruit op jouw exportplan. Ook leggen we dan alle data en thema’s vast. 
 • 6 inhoudelijke sessies: inhoudelijke opleidingssessies onder begeleiding van coaches/experten in de thema's die je als groep samen hebt vastgelegd. Dat kan gaan van fiscale en juridische topics, tot personeelsbeleid, financiële planning, sales & marketing of douaneverplichtingen. Jij beslist. 
 • Adviesraad: jij pitcht jouw uitgewerkte strategie voor een internationale adviesraad. Met deze waardevolle feedback kan je meteen weer aan de slag. 
   

Programma

 • Sessie 1: Kick-off meeting bij ons kantoor te Geel of Mechelen op 11 juni van 18.00 u. tot 21.00 u.
 • Sessie 2 t.e.m. 8 worden ingepland tijdens de Kick-off meeting, in samenspraak met alle deelnemers
   

Bekijk de presentatie van onze infosessie

Heb je deze infosessie gemist? Geen zorgen, je kan hier de presentatie herbekijken of herbekijk de volledige webinar 👇

Zit je met enkele vragen? Hervée, coördinator van het traject, plant graag met jou een gesprek in om af te stemmen of het traject past binnen de internationale groeiambities van jouw onderneming. Vraag een vrijblijvend gesprek aan via hervee.claeys@voka.be.

Hij ging je voor

Stephan Van Der Wildt -  Wildt T&C

Voor mij voelde dit aan als een groepsreis met andere ondernemers die met hun product of dienst ook naar het buitenland willen trekken.
Verschillende inspirerende gidsen namen ons mee in hun vakgebied, zodat we ons bewust werden van de verschillende gewoontes, verwachtingen, cultuur, invoerrechten, transportkosten, prijszetting, lokale spelers en producten, de lokale regelgeving, …

Nieuwe markten zijn nooit helemaal hetzelfde zoals je thuismarkt, Go International doet je bij al deze facetten stilstaan om een goed doordacht exportplan op te stellen en succesvol uit te kunnen voeren.

Website spreker Stephan Van Der Wildt

Ranobo ging je voor

Meer informatie

Hervée Claeys

Projectverantwoordelijke Internationaal ondernemen

Full bio of Hervée Claeys

Adres

Op locatie bij een van de deelnemende bedrijven
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€ 1.000 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.
Dit traject wordt rechtstreeks ondersteund door Vlaio en FIT en komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Adres

Op locatie bij een van de deelnemende bedrijven
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€ 1.000 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.
Dit traject wordt rechtstreeks ondersteund door Vlaio en FIT en komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.