Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Voka over Van Hool: "Alles op alles zetten voor mensen en regio"

Voka over Van Hool: "Alles op alles zetten voor mensen en regio"

  • 25/03/2024

"Van Hool moet alle kansen krijgen om naar een doorstart toe te werken. In welke vorm dan ook. Als dat niet lukt, moeten we ons klaar zetten om de mensen en de toegevoegde waarde hier in de regio te houden." Dat stelt Voka Mechelen-Kempen, in een reactie op de persconferentie van busbouwer Van Hool.

Crisismanager Marc Zwaaneveld blijft onderhandelen met mogelijke overnemers om daarna een snelle doorstart te kunnen maken. Dat heeft hij maandagmiddag gezegd op een persconferentie bij Van Hool. "Het bedrijf moet alle kansen krijgen om naar een doorstart toe te werken. In welke vorm dan ook", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "Daarvoor moeten we alles op alles zetten. Voor een toekomst van de mensen. En voor de regio."

251 bedrijven

Marc Zwaaneveld bevestigt dat Van Hool zich zal inzetten om zo veel mogelijk activiteiten en personeel te behouden. "Maar het is uiteindelijk aan de eventuele overnemer om dat te beslissen", liet hij weten.

De voorbije 14 dagen hebben zich intussen 251 bedrijven gemeld bij Voka Mechelen-Kempen. Het gaat om zo’n 1.100 concrete vacatures voor technische arbeiders, maar ook bedienden. "Al die bedrijven willen het personeel een toekomst geven. In een scenario waarin er geen overnemer wordt gevonden. Of een scenario waarbij er toch mensen op straat belanden. Het is niet de bedoeling om een leegloop te organiseren", zegt Wim Brillouet van Voka Mechelen-Kempen.

De aangemelde bedrijven komen vooral uit de bouwsector (18%), chemie en pharma (10%), de machinebouw (6%) en de sector van de transportmiddelen (5%).

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Full bio of Wim Brillouet