Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • 600 ondernemers op Voka Réveillon: "2024 is sleuteljaar"

600 ondernemers op Voka Réveillon: "2024 is sleuteljaar"

  • 08/12/2023

Zeshonderd ondernemers zijn gisteravond samengekomen op de 'Voka Réveillon' van Voka Mechelen-Kempen. Alle aandacht ging naar het komende jaar 2024. "Mechelen én Kempen zijn de economisch sterkst groeiende regio’s van Vlaanderen. Daar mogen we trots op zijn. Dat is de verdienste van alle ondernemers. In het verkiezingsjaar 2024 kunnen we onze stem meer dan ooit laten horen. Dat gaan we dan ook doen. Met als inzet: dé topregio blijven", liet gedelegeerd bestuurder Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen weten.

Voor de dertiende editie van de 'Voka Réveillon' deed garage Kenis in Turnhout de deuren open voor 600 ondernemers. De blik is vooral gericht op 2024. "We zijn er in geslaagd om het bruto binnenlands product voor onze regio te doen stijgen: van 29 naar 42 miljard euro. In tien jaar tijd. Geen enkele andere regio kan zo’n sterke groeicijfers voorleggen. Als Vlaanderen de motor is. Dan is onze regio de ‘Turbo van Vlaanderen’. Wij doen het écht vooruitgaan. Die koppositie mogen we niet uit handen geven. Daar zullen we ons voor smijten", lieten Tom Laveren (directeur) en Ronny Van Broekhoven (voorzitter) van Voka Mechelen-Kempen weten.

"Dat hebben we de afgelopen 60 jaar ook gedaan. En we zijn ons blijven vernieuwen", zei Caroline Wouters van Groep Kenis. "Er is een duidelijke shift van autobezit naar autogebruik. En daar spelen we op in. Met de oprichting van ons autodeelbedrijf 'Kenis Share' en verhuurbedrijf 'Kenis Rent'. Je kan niet stilzitten in onze sector. Met deze diensten zijn we klaar voor de toekomst".

250 gesprekken

2024 is een verkiezingsjaar. "Een sleuteljaar. Een jaar waarin Voka in naam van alle ondernemers zijn stem zal laten horen. De voorbije weken en maanden zijn we met 150 ondernemers in gesprek gegaan. Op 8 januari komen we naar buiten met het resultaat van al die gesprekken. Een sterk en gedragen memorandum voor de regio Mechelen-Kempen. Met duidelijke standpunten. Met die standpunten doen we de 'Ronde van Mechelen-Kempen'. We gaan in gesprek met Vlaams en federale volksvertegenwoordigers. Maar ook met 100 lokale politieke partijen. We gaan voor impact. En we gaan ons verhaal breed vertellen", zei Tom Laveren.

Voor 2024 zijn er hoopgevende signalen. Volgens de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka Mechelen-Kempen komt er een lichte groei aan voor het eerste kwartaal van 2024. Vooral gestuwd door de bouwsector en auto-industrie.

Herbeleef de avond

Herbeleef de avond
Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je
Mechelen-Kempen
Nieuws

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je

‘In Hoogstraten verklaarde iedereen me gek’, herinnert Marc Vandersmissen zich lachend. Het was 1983 en als jonge chef toonde Marc grootse ambities. Coöperatie Hoogstraten had hem gevraagd of hij hun jubileumfeest van spijs en drank wilde voorzien. Natuurlijk, antwoordde Marc zelfverzekerd, maar hoe doe je dat: een feest van 4.000 gasten cateren vanuit je moeders achterkeuken? ‘Toestellen had ik amper, dus heb ik zelf au bain-marie-systeem bedacht’, vertelt Marc, die glansrijk in de opdracht slaagde.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder