Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • "6.000 mensen extra aan de slag in regio in half jaar tijd"

"6.000 mensen extra aan de slag in regio in half jaar tijd"

  • 28/03/2023

384.000: zoveel mensen zijn er op dit moment aan de slag in de regio Mechelen-Kempen. Dat is een record. In een half jaar tijd zijn er 6.000 mensen extra aan het werk gegaan. "Een opsterker voor onze economie. Voor het eerst sinds de inval in Oekraïne geeft onze conjunctuurbarometer nu ook een trendbreuk aan. Zeker tot en met de zomer is er een voorzichtige aantrekking van onze economie", stelt directeur Tom Laveren.

Onhoudbaar

Voor het eerst zijn er in de regio Mechelen-Kempen 384.000 mensen in de regio Mechelen-Kempen aan de slag. Een record. De data komt van het Steunpunt Werk en is geanalyseerd door Voka Mechelen-Kempen. Er zijn – in zes maanden tijd – 6.000 mensen extra bijgekomen.

"Máár aan de andere kant zijn er ook 110.000 mensen die aan de zijlijn staan. Mensen die niet actief op zoek zijn naar werk. Het is een diverse groep, maar we moeten zeker een deel van die mensen terug op de arbeidsmarkt krijgen."

"Pak een willekeurige gemeente in onze regio en je moet vaststellen dat 20 tot 25 procent van de beroepsbevolking, niet op zoek is naar werk: dat is gewoon teveel, dat is gewoon onhoudbaar", aldus Laveren.

"Daarom moeten we durven kijken naar de uitkeringen. Die in ons land oneindig zijn. Maar in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en Nederland stopt de uitkering na ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van hoe lang je al hebt gewerkt. We kunnen niet meer achterblijven. Daar pleiten we dan ook voor.”

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Full bio of Wim Brillouet