Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • 15 redenen om zaken te doen in Zuid-Korea

15 redenen om zaken te doen in Zuid-Korea

 • 15/04/2024

Zuid-Korea, gelegen in het hart van Oost-Azië, is meer dan kimchi, K-pop en Samsung. Het land is uitgegroeid tot een economische grootmacht en biedt talloze opportuniteiten voor Belgische ondernemers.

Waarom zakendoen in Zuid-Korea?

 1. Groeiende afzetmarkt: Zuid-Korea heeft meer dan 51 miljoen inwoners waarvan 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. Het is ook de vierde e-commercemarkt ter wereld.
 2. G20-lid: Zuid-Korea is lid van de G20 en behoort tot de 10e grootste economie ter wereld.
 3. Vierde grootste Aziatische economie (na Japan, China en India): Profiteer van de robuuste economie en de groeiende koopkracht van de bevolking.
 4. Geen douanerechten dankzij de EU: Dankzij de vrijhandelsovereenkomst voor industrie- en landbouwproducten betaal je geen douanerechten op je export naar Zuid-Korea.
 5. Lagere invoerkosten: De Europese vrijhandelsovereenkomst maakt goederen uit Zuid-Korea ook goedkoper voor Belgische invoerders.
 6. Trendsetter in innovatie: Ontdek de nieuwste trends, innovaties en toekomstige technologieën in Seoul, waar assertiviteit en radicale verandering in het DNA zit. Van eetcultuur over tech tot fashion!
 7. Pionier in hightechindustrie: Zuid-Korea loopt voorop in de ontwikkeling en productie van halfgeleiders, beeldschermen en batterijen. , cruciale onderdelen voor de hightechindustrie.
 8. Gerenommeerde technologiebedrijven: Bedrijven zoals Samsung hebben Zuid-Korea op de kaart gezet als een toonaangevende technologieregio.
 9. Early adopters: Consumenten in Seoul hebben een open blik op technologische innovaties, technologie en robotisering.
 10. Longlivity-trend: Tegen 2050 zal 44% van de Zuid-Koreaanse bevolking senior zijn, wat een interessante markt biedt voor producten en diensten gericht op de vergrijzing.
 11. Smart cities: De ontwikkeling van slimme steden is een topprioriteit voor de Zuid-Koreaanse overheid, met kansen voor bedrijven in de smart city sector.
 12. Waterstofeconomie: Zuid-Korea is een pionier in de ontwikkeling van de waterstofeconomie, met investeringen in waterstoftechnologieën.
 13. Offshore expertise: Korea is een expert in offshore-constructies, het bouwen van schepen en het leveren van onderdelen en uitrusting hiervoor.
 14. Jonge en goed opgeleide bevolking: Een waardevol pluspunt voor bedrijven die op zoek zijn naar getalenteerde medewerkers.
 15. Hart van Azië: Seoul, ook wel de "ziel van Azië" genoemd, is een bruisende metropool met een rijk cultureel erfgoed en een dynamische bevolking.

Ontdek meer

Ga op exploratie missie naar Zuid-Korea van 9 tot 16 november en ervaar de onbegrensde mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Ontmoet potentiële partners, doe deals en word een early adopter van innovatieve technologieën.

Maak van Zuid-Korea uw springplank naar succes in Azië!

Wat je mag verwachten van de missie naar Zuid-Korea

💼 B2B-afspraken op maat van jouw bedrijf. 
🧬 De Life Science beurs begeleid door Voka en Flanders Investment & Trade (FIT)
🎤 Rondetafelgesprekken met toonaangevende experten 
🏭 Bedrijfsbezoeken 
🇰🇵 Bezoek aan de ‘Gedemilitariseerde zone’ tussen Noord- en Zuid-Korea

🤝 In samenwerking met POM Antwerpen, in gezelschap van provinciegouverneur Cathy Berx.

Interesse? Laat het weten aan Petra Van Bouwelen.
 

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen