Skip to main content

Mastermind

Nieuw: Voka Mastermindgroepen. Napoleon Hill schreef met Think & Grow Rich het best verkopende (zelf)management boek uit de geschiedenis. Sinds 1937 werden er wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren van verkocht. Het gaf ontelbare ondernemers de juiste mindset om hun volle potentieel te benutten en daardoor uiterst succesvol te worden. Hill interviewde meer dan 500 van de beroemdste selfmade multimiljonairs uit zijn tijd over de strategieën om hun eigen succes te bewerkstelligen. Uit die methodes kwam het concept van de Mastermindgroepen. Meer dan ooit terug actueel.

Mastermindgroepen zijn magisch. En die magie komt van de gefocuste interactie tussen de juiste groep mensen. Alleen beschikken we over een beperkte mate van kennis, inzicht en ervaring. Als we eigen kwaliteiten bundelen met de visies van anderen, dan krijg je een multiplicator aan bruikbare info, waardevolle tips, versterkt vertrouwen en moed om er tegenaan te gaan. 1+1 = 3

Het actief meedenken over jouw vraag door andere ondernemers vanuit een verschillende achtergrond, is een absolute accelerator voor het oplossen van jouw case. Een groep deelnemers die elkaar actief stimuleert om verder te geraken, is een ontembare kracht. Hier deel van uitmaken helpt je mijlenver vooruit. 

Samen kennen en kunnen we meer. 

mastermind

Praktisch: 5+1 = ∞

Elke Mastermindgroep bestaat uit maximum 5 deelnemers + 1 facilitator vanuit Voka. De deelnemers zijn collega-ondernemers die zich inschrijven voor de Mastermindgroep. 
Een Voka professional selecteert zorgvuldig de juiste deelnemers per Mastermindgroep, nodigt uit en faciliteert het gesprek van 90 minuten. Zo is iedereen verzekerd van zijn/haar spreektijd en vlot verloop van de discussie. 

Vooraf bepaal je een specifieke case waarmee je in de groep stapt. Zeer belangrijk hierin is dat je je hulpvraag zo helder mogelijk formuleert. Indien gewenst is er vooraf afstemming mogelijk.
Zo bouwen we mee aan jouw succes. 

Heb je een specifieke vraag, waar je graag een klankbordgroep op loslaat, dan kan je opteren voor een éénmalige sessie van 90 minuten. Tijdens die brainstormsessie neemt ieder van de vijf deelnemers afwisselend plaats in de ‘hotseat’. Je krijgt dan 15 minuten volle aandacht van de groep en een bron van waardevolle feedback. Bij de vier andere deelnemers geef jij vervolgens jouw input. Die is van onschatbare waarde voor je collega’s, maar leert zelf ook heel wat bij. Je zal zaken ontdekken waarvan je niet wist dat je ze niet wist. Het is anderhalf uur high energy aandacht voor iedereen. De Voka facilitator bezorgt iedere deelnemer na afloop een korte actielijst met de tips en suggesties. Zo kan jij je volledig focussen op het groepsgesprek.

Heb je een uitgebreider doel wat een stappenplan nodig heeft, dan kan je opteren voor de sessies van 3 of 6 maanden. Dit in een vast gezelschap. We herhalen het opzet van de éénmalige sessie, maar bouwen nu verder op bij elk groepsgesprek.
Zo krijg je meermaals gedurende de gekozen periode de stok achter de deur op je groeipad. Regelmatig rekenschap geven, ervaringen delen en terug finetunen op je doel, verhoogt je slaagkansen enorm. 
Kies je voor het 6 maanden traject, dan heb je de optie om gratis een expert mee aan de tafel te vragen. Hier heb jij inspraak in de aanvulling van de groep. 
Bij het 3 maanden traject is er een éénmalige fysieke bijeenkomst. Tijdens het 6 maanden traject brengen we jullie groep twee maal live bij elkaar. Zo verstevig je niet enkel je business, maar ook je netwerk. 

Exclusief voor Voka-leden