Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Webinar: Kinderopvang organiseren binnen je onderneming
Voka Infosessie

Webinar: Kinderopvang organiseren binnen je onderneming

  • Online

Het tekort aan kinderopvang wordt steeds groter. Dat tekort heeft een rechtstreekse weerslag op het stijgende absenteïsme binnen bedrijven. Jonge ouders worden steeds vaker verplicht om thuis te blijven om voor hun kind te zorgen doordat ze nergens terecht kunnen voor de opvang van hun kind(eren). Steeds meer ondernemingen overwegen om hun medewerkers te ontlasten door zelf een kinderopvang te organiseren binnen het bedrijf. In tijden van 'war for talent' is dit zeker ook een mooie troef om als werkgever te bieden. Maar hoe start je daar nu mee?

Crisis kinderopvang = economische crisis 

Voor elke 100 Limburgse kinderen (0-3 jaar) zijn er maar 40 opvangplaatsen in kinderopvanginitiatieven in Limburg. Een crisis in de kinderopvang betekent een crisis voor de economie. Want als ouders geen opvang vinden dan kunnen ze ook niet werken. Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt dit probleem nog groter aangezien onze bedrijven in Limburg geen mensen kunnen missen. 

Win-win 

Voka - KvK Limburg stelt voor dat bedrijven kinderopvangplaatsen kunnen financieren bij bestaande kinderdagverblijven. Het gaat hierbij om bijkomende kwalitatieve en goed omkaderde plaatsen waarbij rekening wordt gehouden met de hoogste normen van het Agentschap opgroeien. Bedrijven in Limburg die investeren in bijkomende plaatsen kunnen deze kosten fiscaal inbrengen, zoals het ook vandaag al kan met investeringen in bedrijfsopvang. 

Organiseer je de kinderopvang volledig onafhankelijk of laat je het uitvoeren door een erkende onderneming? Wat met de strenge regels die er in de huidige wetgeving bestaan over kinderopvang? Tijdens deze online infosessie laten we verschillende partijen aan het woord rond dit thema. 

Group Bruno geeft het goede voorbeeld 

Group Bruno laat een leegstaande verdieping van zijn hoofdkantoor in Bilzen inrichten als kinderopvang. Er zullen 36 kinderen terecht kunnen waarvan zes plaatsen worden voorbehouden voor werkzoekenden die bij hen een opleiding volgen. We nodigen Angelo Bruno tijdens deze webinar uit om zijn manier van aanpakken toe te lichten. 

Praktische informatie

Sprekers
  • Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging bij Voka - KvK Limburg
  • Daan Aeyels, senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij Voka vzw
  • Angelo Bruno, CEO van Group Bruno 
Doelgroep

Deze infosessie is bedoeld voor volgende profielen:

  • Zaakvoerders
  • Personeelsverantwoordelijken

Contactpersoon

Menno Van Gemeren

Adviseur belangenbehartiging

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze webinar is gratis 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.