Skip to main content

Innovatief bedrijf in de kijker: VVSnv

  • 18/09/2019

Ready, set, go! Maak in twee minuten tijd kennis met VVSnv: Verkeers- & VeiligheidsSignalisatie. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom zijn ze ons innovatief bedrijf in de kijker?

vvs

 

Wie?

VVSnv – Verkeers – en Veiligheidssignalisatie kan best omschreven worden als one-stop-shop voor signalisatie en het inrichten van de publieke ruimte. VVS startte in 1978 als eenmanszaak, vandaag zijn ze innovatieve koploper in hun sector. “Door in te zetten op innovatie en digitalisering hebben we de afgelopen 3 jaar onze medewerkers verdubbeld van 20 naar 40 en wisten we een jaarlijkse groei van 30% te realiseren”, aldus Kris Bosmans, change manager bij VVS. 

Wat?

Het gamma omvat onder meer signalisatie, markeringen, straatmeubilair, pictogrammen en veiligheidsmateriaal. Ze verdelen verschillende A-merken maar produceren ook zelf en zorgen daarnaast voor service, plaatsing en opvolging.

Innovatie

Met hun Sensobility-gamma spelen ze in op de trend van IoT (Internet of Things). Hierbij worden fysieke producten verbonden met het internet om gegevens uit te wisselen, zaken te inventariseren en het managen ervan te vergemakkelijken. VVS ontwikkelde zo ’s werelds eerste draadloze parkeerverbodsbord voor mobiel parkeren gecombineerd met een gebruiksvriendelijk city management platform. Stad Antwerpen is alvast overtuigd en zal maar liefst 4.500 van deze digitale parkeerverbodsborden inzetten om alle verzoeken van burgers, bedrijven, stadswerkers en nutsbedrijven te automatiseren en te stroomlijnen. Maar ook afvalbaksensoren, slimme parkeerbeugels en zitbanken met geïntegreerd zonnepaneel en USB-oplaadpunten behoren tot de nieuwe productlijn waarmee ze helpen bouwen aan ‘smart cities’ in België.

Toekomst

Technologie evolueert aan een razendsnel tempo. VVS zal blijven inspelen op innovaties en digitalisering, waarmee ze de kar van vernieuwing trekken in een toch wel klassieke sector. Hun plannen? Verder blijven ontwikkelen en nieuwe partners aantrekken. Zo kregen ze vrij recent de verdeelrechten van Parklio en SmartBumps, 2 innovatieve producten die ze gaan lanceren op de Belgische markt.

 

bord

 

 

 

 

 

 

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Innoveer met ons mee! Bekijk hier ons innovatie-aanbod en wat we voor jou kunnen betekenen
     
  • Of neem rechtstreeks contact op met onze collega Willem Degol
AW_Welt_6stappenplan
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Salesforce
Proximus
IMU - vzw - Altez
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Van Roey - September
IMU - VZW - multibureau