Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Vitaliteit

Wat

Het netwerk Vitaliteit promoot mentale en fysieke fitheid en welzijn als attitude op het werk en deelt ervaringen hieromtrent. Er wordt de deelnemers een exclusief forum geboden waarbinnen zij op een open, directe en discrete manier met elkaar discussiëren. De nadruk ligt op ervaringsuitwisseling, het overkomen van obstakels en verkrijgen van extra tools en best practices om persoonlijk en in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. De onderwerpen worden bepaald door de stuurgroep en spelen in op actuele topics en tendensen binnen mentaal en fysiek welzijn op het werk.

Mogelijke topics zijn:

  • Wat is mentale fitheid en hoe hiermee omgaan op het werk?
  • Hoe focus creëren binnen de onderneming op mentale – fysieke fitheid?
  • Welke initiatieven kiezen (elektrische fietsen,…) ? Ervaring van anderen?
  • Op welke manier start ik met vitale projecten? Hoe krijg ik iedereen mee?
  • Nieuwe versus oude stijl van ondernemers omtrent welzijn op het werk? Wat is de kost? Welk budget voorzien (per werknemer)?
  • Ideale werkplek – werkplek van de toekomst
  • Bedrijfsbezoek met ervaringsuitwisseling

Voor mij is de meerwaarde dat we met collega’s uit diverse sectoren dieper ingaan op de dagdagelijkse uitdagingen die werkbaarheid met zich meebrengt.

Hind Salhane (Moore Consulting)
Datum Locatie Uur Thema
Dinsdag 17/09/2019 Team Cyclis, Paal 18u00 - 21u00 Fietsen op het werk / fietsbeleid
Dinsdag 19/11/2019 Mediahuis, Hasselt 18u00 - 21u00 Gezonde groei
Dinsdag 18/02/2020 Aperam, Genk 18u00 - 21u00 Winterdipje of burn-out?
Dinsdag 21/04/2020 TBC 18u00 - 21u00 Levensloop en kankerpreventie
Vrijdag 19/06/2020 TBC 18u00 - 21u00 Impact van sport/beweging op productiviteit

Wie

Het netwerk Vitaliteit is een netwerk voor bedrijfsleiders en managers met interesse in het mentale en fysieke welzijn en de mentale en fysieke fitheid van zijn/haar medewerkers en onderneming. De leden van het netwerk zijn de ambassadeurs binnen hun werkomgeving en willen een goede balans tussen “ondernemen” en “fitheid” promoten.

Het lidmaatschap van het netwerk Vitaliteit is persoonlijk. Deelnemers dienen werkzaam te zijn in een bedrijf dat lid is van Voka - KvK Limburg.

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Wouter Goris (Ready2Improve). Verder wordt dit netwerk mee aangestuurd door Sara Flipkens (SD Worx), Hind Salhane (Moore), Merlijn van Kan (Belisia) en Heidi Wijgaerts (Dmotion).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 296,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

 

2

Contactpersoon

Kirsten Janssens

Adviseur arbeidsmarkt

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo