Skip to main content
Map

Van BV naar NV (online)

  • Online

Wat zijn de verschillen tussen een NV en een BV? En welke impact heeft de keuze van je vennootschapsvorm op je onderneming? Schrijf je in voor onze online infosessie van 9 november 2020 en ontdek alles over het nieuw vennootschapsrecht! 

Er werd al veel gezegd en geschreven over de nieuwe BV als ‘de ideale nieuwe vennootschapsvorm’. Is dat zo? Betekent het dat de oude NV verdwijnt? Moet je overstappen naar een andere vennootschapsvorm? Wat zijn de voor- en nadelen van de ene en de andere vorm? Tijdens deze online infosessies krijg je antwoord op alle vragen.

Programma
  • Verschillen tussen BV en NV: Welke vennootschap voor welke situatie?
  • Kapitaal of geen kapitaal?
  • Impact op de aansprakelijkheid
  • Impact op de afspraken met je aandeelhouders
  • Impact op de afspraken met je management
Doelgroep

Bedrijfsleiders en hun financieel verantwoordelijken.

Voorkennis is niet vereist.

Docent

Nicole Segers, partner Monard Law.
Nicole Segers is gespecialiseerd in het handels- en economisch recht en vennootschapsrecht. Zij is lid van de balie van Limburg en is sindsdien werkzaam binnen het kantoor Monard Law. Sinds september 2007 is zij vennoot bij Monard Law.
Zij gaf reeds enkele voordrachten en schreef enkele artikelen in verband met distributie, koop, vennootschappenrecht.

Jan Van Beers, associate Monard Law.
Jan Van Beers is gespecialiseerd in vennootschapsrecht, M&A en handels- en economisch recht. Hij heeft een ruime ervaring in het begeleiden van cliënten bij investeringen, fusies, overnames, herstructureringen en gelijkaardige transacties in verschillende sectoren (waaronder retail, onroerend goed, IT, industrie, dienstverlening, etc). Daarnaast adviseert Jan cliënten over allerhande vennootschapsrechtelijke vraagstukken.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 165,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?